Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Dnes nám firma (JIS, spol. s r.o.) začala instalovat nová plastová okna. Chtěl bych poprosit o Vaše názory na dnešní instalaci a obecně na danou problematiku.
Co mě zarazilo jako první, že rámy byly připevňovány turbošrouby, přičemž pokud se nepletu, tak maximální rozteč mezi nimi má být 70 cm dle normy. Rozteč byla +- 85 cm. Tak jsem to pracovníkovi firmy říkal - ten řekl, že to nevadí, že okna "nese/drží" pěna. Což tak úplně pravda není, protože pěna má mít hlavně "plnící/izolační" funkci a nést okna/rámy mají šrouby/kotvy. Nicméně další turbošrouby tedy přidal.
Co mi ale potom přišlo ještě horší, když jsem viděl provedení parotěsných/paropropustných pásek. Jelikož se jedná o starý dům, ve kterém byla špaletová okna, tak po jejich vybourání samozřejmě ostění bylo všelijaké. Čekal bych, že se alespoň část ostění zarovná (rychleschnocí maltou nebo lepidlem), aby se na něj vnější páska mohla nalepit. Ale to prý firma nedělá. Prostě tam prdnou pásku, fouknou pěnu a ta pěna prý pásku přitiskne ke zdivu. Nevěřím, že se pak může jednat o vzduchotěsný/parotěsný spoj, protože zeď je tak křivá, že i po vypěnění se páska nemá pořádně o co "opřít". Nemluvě na tom, že by se páska měla přilepit - u prvních pár oken k tomu ani nedošlo - byla tam ponechaná páska, která se má strhnout, aby se odhalila lepící vrstva.
Přijde mi to od firmy dost neférové jednání, jelikož mohli říct dopředu, že do starých domů pásky nedávají nebo že když je tam dají, tak je stejně nebudou instalovat, jak by se patřilo a pásky nebudou pořádně plnit svůj účel. Bývali bychom se pak asi rozhodli jinak. Teď dáme cca 11 tis. Kč za pásky (+montáž) a přitom mi to díky způsobu instalace přijde jako vyhozené peníze.
Předem moc díky za jakékoli postřehy!
Dorý den,
zde: stavba.tzb-info.cz/... něco pro nastudování správné montáže.
Je tam i podobný obrázek Obr. 11.1.2.1 Příklad chybně provedeného (netěsného) vnitřního uzávěru připojovací spáry
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.