Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednička teče

Od: helena* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Dnes jsem zjistila, že lednička Gorenje měla na dně vrchní poloviny / pod schránkou na zeleninu/ cca 3 dcl vody. Ve spodní části - mrazničce- byl silně namrzlý chladící agregát umístěný v horní části.Ledničku jsem vypnula,vyčistila, bohužel jsem nikde nenašla odtokový otvor,který bych protáhla. Nevíte,kde je umístěný? Snad na zadní straně ledničky? To by byl problém, lednička v kuchyni stojí v rohu, vedle je nábytková stěna...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ve spodní polovině za poličkou je plastový žlábek, který lze po vyndání poličky vytáhnout. Pak uvidíte odtokový otvor...ten je třeba pročistit dlouhou bužírkou, hadičkou... Vodu, která je pod zásuvkou musíte odstranit, vybrat, vysát hadrem...

použjte na to elektrikářskou stahovací pásku,tu větší 20-25 cm délky,uzavřete na ní smyčku až na malé očko,zamezí propadení zkrz otvor za poličkou.

helena*
hodnocení

Dobrý den. Moc děkuji za radu, žlábek jsem našla,vyčistila dlouhou hadičkou a jak se zdá, vše bude v pořádku.

kami123
hodnocení

0x

1) zjistit typ lednice

2) sehnat návod

3) ověřit zda je lednice umístěna v souladu s pokyny výrobce

4) v návodu bude popsaná údržba včetně odtoku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]