Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. U dřevěné kolny se nám na chalupě vytrhl jeden z dveřních pantů. Panty jsou do dřeva natlučeny. Jak jej znovu upevnit, aby dveře byly funkční? Mám pěnící lepidlo na dřevo. Mám jím otvor po pantu vyplnit a pant znovu narazit resp. utěsnít dřevem? Nebo použít lepidlo Mamut, nebo chemickou kotvu? Děkuji
Chem kotva je na jiné materiály, no mamut? ten spíše taky , zbývá to PUR lepidlo na dřevo. osobně když bych toto řešil-tak do otvoru vlepit (dle velikosti) kolík, špalík... nechat zatvrdnout a pak vyvrtat otvor na šroub pantu, pkud je to trn tak menším vrtáčkem předvrtat a pak zarazit pant...
Děkuji za dobrý nápad. Pant, ale není šroubovací, ale je to v podstatě skoba. Průměr otvoru je max 1 cm. Mám obavu, že když do vlepeného špalíčku natluču pant, že praskne.
tak tam dejte jenom špejle nebo kousky dřeva a pant zase natlučete - třeba i do trochy lepidla. To dřevo to nějakou dobu udrží
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.