Pěkný den, jakožto muž, sic technik, ale muž mám trochu potíže s pochopením praní a sušení. Vždy jsem plnil pračku prostě tak, aby tam ještě bylo trochu prostoru a prádlo se mohlo volně prát. Sušičku jsem nikdy neměl. Dnes má dorazit kombinace pračka se sušičkou a já všude čtu, že se nesmí přeplnit jinak nebude dobře sušit. Tak čtu, že zvládá prát 8kg a sušit 5kg. Jenže když vezmu 2.5kg ručníků, tak vidím, že ani do staré pračky (na 5kg) ta hromada nevejde, případně bude muset být hodně napěchovaná. A můj dotaz je asi jasný. Jak se počítají ty kila? Stejně tak 2.5kg triček je už nad rámec bubnu na 5kg. Nová pračkomyčka bude mít asi větší buben, ale stejně mi to přijde moc. Mám se tedy dál řídit pravidlem 3/4 plnosti bubnu nebo můžu vážně pračku se sušičkou nacpat 5kg na sílu a vypere I usuší? Děkuji za rady chlapovi co bydlí sám.
Máme sice sušičku zvlášť, ale na vašem místě, až dorazí vaše nová pračka se sušičkou bych si řádně přečetla návod. Dle mé zkušenosti s pračkami a sušičkou bych se skutečně i nadále držela zásady plnit pračku do tří čtvrtin, t.j. aby nad prádlem zůstalo kousek volného místa. Plný buben se špatně vypere a špatně usuší.
Ale jestli bude buben kvůli sušení o dost větší, naplnila bych prádlem do poloviny bubnu a uvidíte, jaký bude výsledek. Něco si přečtete v návodu a něco vyzkoušíte, nejde o život, při nejhorším dosušíte na šňůře a přiště dáte prádla méně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.