Nejste přihlášen/a.
Nyní mám na jeden schodišťový vypínač zapnuté jedno světlo. Chtěl bych k tomuto světlu přidat druhé - jak na to? Fázový kabel, co vede ke světlu rozdělit ve svorkovnici a odtud vést fázi ke druhému světlu? Odkud mohu vzít zem - mohu vzít od stávajícího světla? Děkuji za radu.
Všechny 3 dráty odbočit ze stejného místa - stávající svítidlo, odbočná krabice, případně vypínač (pokud tam zem a nulák jsou).
ivanh - To jste mě špatně pochopil. Myšleno jako několik možností. "...ze stejného místa, například stávající svítidlo, nebo odbočná krabice, nebo..."
Tím jedním místem je myšleno, aby tazatel nenatáhl fázi z původního světla a nulák třeba z nejbližší zásuvky. I takovou prasárnu už jsem viděl.
Pokud je na světle značka čtverec ve čtverci, tak tam zem nemusí být. led-pracovni-svetla.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.