Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych v koupelně přidat termostat, ale kvůli vedení kabelu by bylo třeba sundat jednu dlaždici obkladu (20x80 cm, na objednávku a blbě se shání). Je reálné, aby se to někomu podařilo to sundat a vrátit tak, aby to nebylo poznat? Nejde mi teď o ten kus obkladu, mám i náhradní, ale aby neutrpěly okolní, a aby to pak nebylo poznat. Po zkušenostech s různými "mistry" si nejsem jistý, když mi někdo slibuje že něco určitě půjde.
Obklad musí držet kvalitně, nikoliv jak na suchém zipu. Nejde to oddělat. Jedině, pokud by byl na sádroši, vyškrabat spáru, vyříznout i se sádrošem, pak vrátit zpět.
Teď jsme si všiml, že máte rezevní obklad. Vše zalepíte fólií, jen dotyčnou kachli necháte odkrytou, rozřežete flexou na malé kousky a vysekáte.pryč.
Tyhle velký formáty se dneska už dělají většinou beze spár, tam není co vyškrabovat, jedině jí postupně rozbíjet a i tak je velký riziko, že se uštípne vedlejší.
Bez rozbití minimálně té jedné to skoro jistě nepůjde, ale i tak pěkná pakárna toto dělat!
Musíte všechny spáry okolo té jedné co potřebujete vyškrábat (nejlepší asi "dremelkou" nebo flexou 115.,či nejakkým vibračním naástrojem , třeba takovým co prodává Lidl ). Opatrně abyste neporušil vedlejší a poté pak tu jedinou odsekat . Ale i tak hrozí riziko poškození okolních.
Osobně bych toto nedělal ani sám sobě, natožpak druhým. spíše bych zkusil jinou variantu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.