Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostat netatmo pro kondenzační kotel?

Od: paskvil odpovědí: 3 změna:
Zdravím chci se zeptat je vhodný termostat od netatmo ke kondenzačními kotli Protherm 25 kko?
Podle popisu je to chytrý termostat, který se učí tepelnou charakteristiku domu a podle toho umí topit. Jenže neumí asi modulovat výkon kotle ne? Ale nejsem si jistý zda kotel by si měl umět sám taky modulovat výkon? A nebo spíše pořídit termostat s ekvitermní regulaci plus venkovní čidlo a komunikaci směrnici eBus od Prothermu? Kde píší, že umí modulovat výkon kotle?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Pokud máš "zateplený" dům, regulaci vytápění bych řešil pouze hlavicemi na radiátorech a topení v podlaze je také dané.. Za mě by ta ekvitermní regulace byly vyhozené peníze (pokud nemáš do topné soustavy ještě akumulační nádobu, solární panely, krb, další kotel na tuhá paliva, vytápění bazénu apod.). V případě oprav další investice.. Tahali jsme už cca v roce 2015 k nástěnnému "řízenému" plynovému kondenzačnímu kotli kabely, ten kotel měl už v sobě elektroniku pro komunikaci s počítačem (majitel si řídil teploty v každé místnosti počítačem i přes NET). Dále tam bylo venkovní čidlo a čidlo z vedlejšího kombinovaného bojleru. Dům neměl zateplený.

paskvil
hodnocení

Dům nezateplené, obvodové zdivo 42 plná cihla. Jde o to, že koupelna na druhé straně domu se blbě vytápí. Jelikož termostat mám umístěn v kuchyni kde je větší teplota a kotel brzo teda vypíná. Netuším proč bývalý majitel to takto řešil. Tak mě zaujalo netatmo + termohlavice od nich, které dokážou komunikovat s řídící jednotkou a spínat kotel.
Takže bych přesunul termostat do obýváku a radiátory osadil hlavici od netatmo. Jen nevím zda to má smysl a nebo by byl lepší ekvitermní regulátor?
olinl

Dalším řešením by bylo přidělat do koupelny "pro posílení"podlahové (vodní) topení-napíchnout se na stávající rozvody topení a dát tam na plastové trubky v podlaze u zdi nebo spíše za zdí koupelny do "krabice"klasický ventil na "přiškrcení vody/teploty"-instalatér/topenář už bude vědět o co jde. Je to nejjednodušší způsob regulace podlahovky, ale toto řešení vyžaduje tuším 15 cm "odebrání"materiálu pod úroveň vršku podlahy. Případně tam dát pod dlažbu topnou rohož Topná rohož insta/... (dražší provoz) nebo obdobu, vhodnou topnou folii Ecofilm set ES 60/... . Pokud je i možno, tak dát kvalitní plastová okna s trojsklem a snížit strop s možností až na 2,5 metru. Neznám dispozice domu, tak nabízím nejjednodušší řešení, které bych použil já sám ve tvé situaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]