Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada za bojler Ariston Velis 50

Od: id odpovědí: 18 změna:

Prosím o radu. Dnes mi po 8 letech stávkuje bojler Ariston Velis 50 . Vůbec se nerozsvítí, elektrikář nenašel na přívodu závadu, manžel přijede za 10 dní. Již se nevyrábí a našla jsem podobný gas.cz/...

Dotaz - je to přiměřená náhrada za původní bojler? Děkuji ID

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Poridil bych bojler Drazice, ale kdyz uz mate Ariston...Tam zrejme odesla elektronika, nahradni deska jde koupit dilynakotle.cz/...

olinl

Dal bych bod.. Taky to vidím na elektroniku-bez té to ale k radosti firmě Ariston fungovat nebude..

hodnocení

2x

Vyrábí se Ariston Velis Evo 50. Předpokládal bych, že rozměry budou s verzí bez "Evo"velmi podobné.

ariston.com/...

id
hodnocení

Díky za reakci, ale bez EVO jsem nic nenašla. Jen odhaduji co je EVO - automatické nastavení dle spotřeby?

Nechce se mi to hledat, ale předpokládám, že EVO bude evoluce původního Velisu. Takže nějaké vylepšení..

hodnocení

1x

spíš než bojler bych vyměnil elektrikáře, protože jestli se bojler ani nerozsvítí a elektrikář neumí najít chybu tak je chyba v něm. Pokud je bojler blokovaný na noční proud začal bych u stykače, šel bych přes termostat a pojistku a u tělesa bych končil. Pokud bojler neteče je škoda jej měnit

hodnocení

0x

Co se týká bojleru, tak bych koupil buď Dražice a nebo Tatramat.

hodnocení

0x

Vyměňte elektrikáře. Přece kvůli závadě na elektrice nebudete měnit celý bojler.

doplněno 21.09.21 21:47:

Díval jsem se, že topná tělesa a termostaty pro Ariston prodává mnoho obchodníků.

jm
hodnocení

0x
Pokud elektrikář jasně ví, že není náhradní díl, pak bych šel jedině do alternativy Dražice. Po 3 létech jsem jim poslal foto narezlé příruby a poslali mi novou v rámci 5ti leté záruky.b
Ale opravit bojler se snad dá i jinak.
Přívod ze zásuvky tedy jde, co konkrétně vám elektrikář sdělil?

id
hodnocení

Volila jsem jste stejný typ, rozměr, aby se nemusela koupelna předělávat nedejbože sekat v kachličkách. MUsí mít hloubku jen 27 cm.

Bojler je připojen na zásuvku ( 20 hodin denně) na originální kábl se zástrčkou . V hodinách jističe v pořádku, v zásuvce jdou jiné spotřebiče, takže OK, elektřina jde až do bojleru , ale nerozsvítí se ani displej na něm, ním pádem nejde bojler zapnout. Dál elektrikář nechtěl bojler kuchat.

jm
Takže vyhozené peníze za kontrolu jističů :-D
Hledejte revize bojleru... Má je i hodně živnostníků vodo-topo
Opravit půjde třeba za 300,-...

K výměně bojleru není vůbec žádný důvod. S velkou pravděpodobností bude jen rozpojená tepelná pojistka. Co jste si to objednala za diletanta, který neumí zjistit chybu něčeho tak jednoduchého, jako je bojler?

@hlada proč by tepelná pojistka topného tělesa odpojila i elektroniku ovládacího panelu?

id
hodnocení

Děkuji všem, že mi pomáháte řešit problém.Dnes jsem vyloučila revizní techniky a firmy se servisem (uvedením do provozu, vyčištěním bojleru). Mám za to, že dnešní výrobky odejdou 2 měsíce po záruce. tento bojler jel nepřetržitě bez závady 8 let, stál 4tisíce. Nejbližsí revizní technik to má k nám 65 km x 2 (zpět) x 15 Kč za km = 1950,.- Kč + 1450,- Kč za práci + náhradní díly + motáž náhradních dílů. Když to sečtu je to minimálně 5 tisíc, což je blbost jej volat. Nový boljler stojí kolem 7 tisíc.

Zítra zkusím obvolat firmy vodo-topení, ale spíš to vidím na koupi nového.Děkuji.

Na takovou blbost nepotřebujete žádného revizního technika, který k vám pojede 65 km. Pozvěte si někoho ze sousedství, ať vám zjistí chybu. I kdyby bylo potřeba něco koupit, tak to jsou součástky za pár stovek. Mně by bylo stydno si za takovou "práci" něco od známých vzít.

id
hodnocení

Mám spoustu známých, ale ne z oboru elektro.Požádat souseda také nelze, bydlím na samotě. Ach jo, nějak to dopadne. Ještě, že v patře mám druhou koupelnu.

mirek77
hodnocení

0x

Pokud jste z Brna a okolí jsem schopný zjistit závadu a případně opravit. Mám doma funkční díly z podobného typu který zase naopak měl vadnou nádobu.

id
hodnocení

@mirek77 - děkuji moc za nabídku, ale do Brna mám fakt daleko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]