Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodarna kratce spina

Od: honzakral odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,potřeboval bych poradit s domaci vodarnou ktera kratce spina. Nevim jak mam poznat prasklý vak, ale když odsroubuji prirubu,tak tlak. nadoba je plna vody. Vypustim ji a pak to spina mesim dobre a pak zas kratny interval.Dekuji za eadu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Z expanzky očividně uniká (stlačený) vzduch.

hodnocení

0x
Děravý vak (nebo membrána, záleží na typu a stáří), po povolení ventilu uniká pouze vzduch (pokud není vak prasklý). Pokud tam je voda, je něco špatně. Dejte foto štítku nádoby, popř i celé vodárny...Nebo se jedná o velmi starou vodarničku? Foto řekne více...
doplněno 21.09.21 17:50: Takže zbývá koupit pryžový EPDM vak a vyměnit cerpadlo-cerpadla.cz/...
doplněno 21.09.21 17:51: Po doplnění štítku v 17:09...
Vak odděluje vodu od prostoru se vzduchem. V prostoru mezi vakem a stěnou nádoby je nahuštěný vzduch (popřípadě dusík), který zabezpečuje správnou funkci tlakové nádoby.

hodnocení

0x

A máte ji správně natlakovanou? Je potřeba jednou za půl roku či rok natlakovat/kontrolovat. Dle kvality.

poradte.cz/...

honzakral
hodnocení

Vodarna ukazuje nulovy tlak, zkoušel jsem ji natlakovat kompresorem, ale říkám si,že jsem ji mel tlakovat delší dobu,že to asi byla krátká doba. Jen mě zaráží,že je ten vak plny vody.
Vak je plný vody při bezchybné funkci, vzduch je mezi vakem a stěnou nádoby (a tam je ventilek). Pokud teče voda ventilkem, vak je děravý, na výměnu; i kdybyste to tak natlakoval, na chvíli by to fungovalo...jako kdysi staré vodárničky, ale ty měly přisávací ventilek. Vy pro správnou funkci musíte vyměnit vak...!

honzakral
21.09.21 17:09
hodnocení

Vodarna kratce spina

hodnocení

0x

U mého čerpadla musím vypnout z el. přívod a dle štítku expanzní nádoby natlakovat na 1,5 bar.

Přitom mám otevřený kohoutek na vodu aby mohla odtékat z nádrže.

Takže když skončím tak v nádrži není voda a navíc je v ní tlak - u tebe ne.

Prasklý vak - nedá se natlakovat nádoba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]