Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nerezová elektro skřínka, pod ní fasáda reziví, proč?

Od: ola® odpovědí: 13 změna:

Zateploval jsem fasádu 150mm polišem, starou plastovou elektroskřínku ve fasádě, mi překryli větší, nerezovou, kterou nechali na míru udělat. Do půl roku, se pod skřínkou na fasádě, začaly po dešti objevovat rezavé fleky. Jako, kdyby skřínka byla rezavá a déšť to splachoval. Skříňka, ale rezavá z podledové strany není. Co je příčinou?

Skříňku jim dělal na míru, pán, který dělal i tuto mřížku, ze stejného materiálu. Mřížku jsem nechal volně na dešti týden a z venkovní-pohledové strany, také nereziví, ale začala rezivět ze zadní-rubové strany u svarů. Nemohla by ta rez na fasádě pod skříňkou být také z toho, že to reziví zevnitř, tam kde je to zapravené pod fasádou? Je to tedy nekvalitně svařená věc? nebo špatný materiál?

Na druhém fotu, je pohledová strana mřížky, která nereziví, ale na prvním a 3 fotu, to už je zezadu a tam je u svarů rez vidět. Mohlo by to být se zapravenou skříňkou ve fasádě, také způsobeno tím, že to reziví ze svarů, jakoby pod omítkou?

doplněno 22.09.21 14:25:

Takhle to vypadá po vyndání z fasády, bylo to vevnitř rezavé v místech sváru, přesně v místech, kde se objevovala rez na fasádě.

Nerezová elektro skřínka, pod ní fasáda reziví, proč?
Nerezová elektro skřínka, pod ní fasáda reziví, proč? #2
Nerezová elektro skřínka, pod ní fasáda reziví, proč? #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nerez nerezaví. Tolik základ teorie. Ovšem stačí se kolem nerezi projít s obyčejným "železem" a je vymalováno. Firmy, které pracují s nerezem, musejí důsledně oddělovat procesy. Nikdy např nesmíte vzít pilníkem na nerez obyč. ocel. Sebekvalitnější materiál nástroje je kontaminován a kontaminace se přenáší dál. Takže - kontaminace nástrojů, nekvalitní nástroje, blbej přídavnej materiál při svařování a je "vymalováno". Výsledek jako na fotkách...

hodnocení

2x

Sám píšetšete, že to nerezavý, pak zase rezavý.

Ukažte to zhotoviteli, ať se vyjádří.

ola®
hodnocení

Zhotovitel skříňku viděl, zazděnou ve fasádě. Přijel, viděl ty fleky od rzi pod spodní hranou skříňky, umyl skříňku nějakou kyselinou otřel do sucha a že už to bude dobré. Za dva dny pršelo a zase stejný problém. Zhotovitel skříňky tvrdí, že z jeho strany je to v pořádku, skříňka se bude tedy muset vyjmout z fasády, cemuž jsem se chtěl vyhnout, je to čelní stěna. Tak zjišťuji, co je špatně. Firma, která dělala fasádu se začíná škubat, dokonce mi začali tvdit, že to určitě rezaví ta původní skříňka pod tou nerezovou, která je utopená 150mm pod polišem a je PLASTOVÁ! Tak jsem je upozorrnil, ať si ze mne nedělají legraci. Bude se to muset celé vyndat a skříňka udělat znovu a určitě větší, aby překryla to, kde byla stávající a samozřejmě že bude vystouplá. mám strach, aby to nebylo pak zase to samé, tak se zde ptám.

to já bych viděl zde:

viděl ty fleky od rzi pod spodní hranou skříňky, umyl skříňku nějakou kyselinou otřel do sucha a že už to bude dobré
páč to udělal jen zevnitř, musí ještě zvenku skříňky.

ola®
22.09.21 14:26
hodnocení

ola, chybí text.

ola®
hodnocení

Nejde mi sem, už vložit fotka. Dnes přijeli, skříňku demontovali a bylo to pod fasádou z rubové strany komplet rezavé, přesně v místech svárů, a tam se také ukázaly na fasádě ty fleky od rzi. Odvezli si to a budou to nějak řešit se zhotovitelem skříňky.

Neošetřil chemicky sváry, to se musí.

hodnocení

1x

Po svařování nerezi vznikne v tepelně ovlivněné oblasti místo, které rezaví.
Zabránit se tomu dá tkzv. pasivací nerezi, je na to spešl chemický sajrajt. (kdysi mi kolega donesl trošku v a sežralo to i plechový víčko od dětské výživy)
Pokud se to udělá správně (a technologicky správně to svařil svářeč) rezavět by to nemělo.

firma-jerousek.cz/...

zaseja
hodnocení

0x

Ta nerez není rezavá, někdo nechal něco pod fasádou a odtud to začalo stékat na tu nerezovou skříňku a špinit jí, to u těch svarů je normální zabarvení nerezi v místě svarů, způsobené ohřátín na vysokou teplotu, to nerezaví, stačí případně osmirkovat a už se to neukáže.

olinl
hodnocení

0x

Pro zajímavost-drží na tom nerezu magnet nebo z něj spadne? Je hodně druhů nerezu a magnetická rezne, ve svárech určitě..

hodnocení

0x
V dnešnej dobe je nerez oceľ všelijaká.Dokonca aj kuchynské riady prehrdzvejú.Ak niekto chce kvalitnú nerez oceľ,tak potrebuje potravinársku,čo sa používa v priemysle na výrobu potravinárskych strojov.Je nemagnetická no aj magnetická,ktorá sa používa na kalenie.Ako učeň som s nimi pracoval a nevadilo použiť, hocijaký pilník,pílku.Na zváranie sa používal TIG v ochrane argónu alebo nerezová elektróda a divili by ste sa,že zváračky sa používali wtu a zu 315, ktoré teraz každý predáva.TIG bol náškrabový.Takže,ak sa tam objavuje hrdza,tak je to nekvalitný materiál,alebo kotvenie je z obyčajnej ocele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]