Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věcné břemeno na plastový pilíř

Od: mettaxa® odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
Prosím o radu. Mám parcelu, kde chci postavit domek a chci tam samozřejmě od ČEZu elektřinu. Nyní mi pověřená firma poslala smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene a dohodu o umístění stavby.
Věcné břemeno se vztahuje na 1 ks plastového pilíře a nepřesáhne rozsah vyznačení v situačním plánku.
Mám jim to podepsat a zaslat zpět včetně souhlasu s umístěním pilíře.
Chci se zeptat, lze toto řešit i jiným způsobem, než věcným břemenem a zápisem do katastru nemovitostí? Samozřejmě obdržím nejakou náhradu jednorázovou, která činí asi 2000 Kč.
Děkuji a jsem s pozdravem.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

0x

Ano,jde.Domluvte se s majtelem vedlejšího pozemku (spusedem) zda nemůže být pilíř tam.

hodnocení

0x

A není tam i věcné břemeno na určitou vzdálenost od pilíře? Ochrané pásmo 7 metrů.

spu

Není,já to dělal před rokem a je to půl metru na každou stranu pilíře.Osobně si myslím ,že ten cca metr čtverečný věcného břemena se dá přežít.

hodnocení

0x

No, jestli chcete svítit, tak vám nezbude nic jiného, než souhlasit s umístěním příslušných zařízení rozvodné sítě na vaší nemovitosti a případně i na pozemku.

Ochranné pásmo 7 m u rozvodné sítě nn není, to by mohlo být stanoveno u sítí VN, nebo VVN.

Mě položili kabel k sousednímu domu, asi půl metrů od hranice pozemku a přišlo věcné břemeno na vzdálenost 7 metrů na každou stranu.

Ochranné pásmo a věcné břemeno jsou dva rozdílné pojmy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]