Dobrý den, Prosím o radu. Mám parcelu, kde chci postavit domek a chci tam samozřejmě od ČEZu elektřinu. Nyní mi pověřená firma poslala smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene a dohodu o umístění stavby. Věcné břemeno se vztahuje na 1 ks plastového pilíře a nepřesáhne rozsah vyznačení v situačním plánku. Mám jim to podepsat a zaslat zpět včetně souhlasu s umístěním pilíře. Chci se zeptat, lze toto řešit i jiným způsobem, než věcným břemenem a zápisem do katastru nemovitostí? Samozřejmě obdržím nejakou náhradu jednorázovou, která činí asi 2000 Kč. Děkuji a jsem s pozdravem.
No, jestli chcete svítit, tak vám nezbude nic jiného, než souhlasit s umístěním příslušných zařízení rozvodné sítě na vaší nemovitosti a případně i na pozemku.
Ochranné pásmo 7 m u rozvodné sítě nn není, to by mohlo být stanoveno u sítí VN, nebo VVN.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.