Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PZ, PH drážka

Od: milis® odpovědí: 9 změna:

Je vhodné používat PZ šroubovák na PH bity a naopak? Nebo je lepší použít šroubovák určený dané drážce.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

je lepší používat šroubovák který je daný drážce tj ph na ph a pz na pz při opačném použití zničíte hlavičku a nebo bit

doplněno 20.09.21 13:53:

ne v ruce jsem neměl

asd1

Od Narexu jsem zahlídl "univerzální"- neměl jsi ho v ruce? Je to kočkopes nebo je použitelný?

Šroubovák univerz/...

Tazatel - často to zaměnit jde, problém jsou pevně utažené s hlavou z bláta nebo zažrané orezlé (na autě apod.), tam to chce kvalitní přesný bit jinak se to vyžvejkne.. A dobrý je "příklepový"šroubovák který bit tlačí silou do hlavy.

hodnocení

3x
PH bit na PZ hlavu použít docela jde, naopak je to horší.
Ale vždycky je samozřejmě lepší správný typ a velikost.

kami123
hodnocení

2x

V nouzi to jde, ale vhodné to není.

Tam kde na dotažení stačí malá síla, bych byl schopen v použití přimhouřit oko.

Vrchol (ne absolutní) hovadství je PH2 bit v Aku bez momentu a dotahovat s prokluzem PZ3

hodnocení

0x

Já mám oboje bity a někdy je umění poznat na šroubku zda je PH či PZ.

patronka*

V zásadě jsou PZ ( pozidrive ) vruty a PH ( philips ) šrouby. Setkala jsem se s jedinou výjimkou - černé vruty do sádrokartonu jsou PH2. :)

Mně teda přijde rozdíl zřejmý na první pohled
PZ, PH drážka
kami123

patronka, vždycky je třeba vědět typ a velikost. Tedy každý bit nebo hlavička musí mít číslo.

Nejčastější jsou PH1, PH2, PZ1, PZ2, PZ3 , můžou být i atypycké PZ4, PH0, PH00...

Správně se myslím píše pozidriv. Je to ten s hvězdičkou.

hodnocení

0x

Já to předem nikdy neřeším, vezmu bit určité velikosti a zkusím tím šroubovat. Pokud to vyskakuje z drážky , vyměním ho za druhý typ.

Takže dobré je mít celou škálu a šroubovat tím správným. Samozřejmě že bity musí být neodrbané. Poškozeným se šroubovat vůbec nedá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]