Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdění tvarovek - malta? Beton?

Od: tommmas odpovědí: 7 změna:
Zdravím,mám nachystaný základ pro betonové tvarovky. Všude píšou, že se mají ukládat do cementové malty. Má to nějaký důvod? Já jsem si chtěl umýchat jemný beton 2:1 a do toho uložit. Po zavadnutí vylít...Je tento postup špatně? Děkuji
Zdění tvarovek - malta? Beton?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

První šár na zhutněný podklad (kamenivo 16/32) na to pak zavlhlý beton-srovnat latí do vodorovna a do toho ten první šár.Lhce poklepat a srovnat jak podélně tak příčně vodováhou.další šáry (vrstvy) pak do lepidla , zdicí malty na toto ,do potěru,...

tommmas
hodnocení

Díky za reakci. Já tam mám ale vybetonované pasy. Na to asi ten štěrk ne, ne?

Však píšu zhutněné kamenivo na to zavlhlý beton a pak šalovky.Pokud to máte už trvrdý beton ROVNÝ! , pak máznete spodní stranu stav.lepidlem nebo maltou na tenkovrstvé zdění a...

hodnocení

0x

Do malty asi proto aby to šlo lépe zrovnat nebo když budete zdít ze spárama.Klidně to položte i na beton.A co to bude až to bude-že tam nevidím žádné kotevní prvky - armaturu?

tommmas
hodnocení

Díky za odpověď. To bude vyvýšen terasa..takže nic vysokého. Ty tvarovky mají menší díru a ještě je uprostřed ten předěl. To bych neměl šanci trefit dávat tam armaturu před usazením. Ta tam půjde na chemickou kotvu.

hodnocení

0x

Je to špatný postup, protože do betonu se špatně ukládá prvek, který potřebujete srovnat na vodorovno a který obsahuje hrubé kamenivo. Pojem jemný beton neznám

tommmas
hodnocení

Beton se může dělat pouze s pískem nebo pískem a sterkem. Pokud je udělán pouze s pískem menší frakce, tak to můžeme považovat za jemný beton. Například pytlovany beton je dle mého názoru dost jemný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]