Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pro jaké se rozhodnout dveře

Od: tim odpovědí: 12 změna:

Dbrý den budeme měnit vstupní vchodové venkovní dveře 90 pravé, firma nám spočítal že budou stát 31 tisíc.

Typ: Id 4000-5 komorový DOVNITŘ práh AL, barva: ap 23 zlatý dub
oboustr.
1.Typ kování: zámek 3 bodový + 1 vložka, barva kování: F4 staré zlato. Uprostřed malý obdeníček 60x20 zasklený kurou. IDEAL 4000 stavební hloubky 70 mm s 2řadým těsněním. Rám a křídlo jsou vyztuženy ocelovou pozinkovanou výztuhou,
osazené prvotřídním celoobvodovým kováním WINKHAUS...

my uvažujeme na temito hornbach.cz/...

na dotaz jaký je mezi dveřmi rozdíl nám z firmy řekli jen že jsou klvalitnejsí a štelovací panty. Nám se zdá že cena více jak trojnasobná je dosto oproti dveřím z hobbymarketu. a rád bych se tu zeptal jaký je mezi nimi rozdíl? zda zaplatit opravdu více než 3x tolik a vzit je od firmy nebo v klidu vzít ty hornbachu. Rád bycho do buducna předešli problémum tak proto se táži a taky hledime na cenu neříkm že ne ale ne za každou cenu... Firma co to bude montovat jim je to jedno zda ty nebo ty. Děkuji povolaným za rady a vysvětlení pro které dveře se rozhodnou.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

3x
Při výběru oken jsem navštívil tři firmy v okolí a nechal jejich "nabídkové" zaměstnance mluvit (původně jsem chěl navštívit čtyři, případně pět firem a nevynechal jsem ani hypermarkety v okolí, ale ono to zboží bylo v hypermarketech v podstatě stejné..). Výsledek-ve většině případů jsou ty vychytanější věci dražší. Doporučím navštívit další prodejce se stejným požadavkem na dveře (rozměry, barva, kování, prosklení, bezpečnostní prvky..), nejlépe nějaké prodejce, kteří jsou tu už dlouho na trhu, měli by to mít vše vychytanější, potom je to i o případné reklamaci. U barvených klik a štítků se základem z hliníku se po čase barva nejen u zámku poškrábe, ideálnější je z mého pohledu použít nerezové části, ale ty nepasují ke všem barvám dveří.. Příbuzná si kupovala z hypermarketu vchodové bezpečnostní dveře (i zárubně), ale když jsem je viděl a vyzkoušel na "vlastní kůži", tak bych je osobně nepoužil. Slabý plech, vnitřní bezpečnostní rozpěry byly slyšet při slabším nárazu do dveří, takové nedodělané, amatérské. Osobně bych je nenazval bezpečnostními. Co se týká štelovacích pantů/prvků, tak to je velké plus, hodně těžké dveře časem "padají" na straně kliky a dá se to případně doladit. Z toho i vyplývá co nejméně skleněné výplně (váha).
Slušně vychovaný dveře takřka nepadají ať jsou sebetěžší.
Ovšem vchodovky za osmičku nemůžou při sebelepší vůli slušně vychovaný. Ty jsou ošizený na maximální možnou míru. O nějaký bezpečnosti se vůbec nedá mluvit
olinl

Jen pro zasmání:

Zkouška: Plastové vchodové dveře - YouTube

jm
hodnocení

2x
Do rodinného domu jedině pořádné, hliníkové.
To záleží na vkusu každého soudruha. Já bych je rozhodně nechtěl.

hodnocení

1x

Cena vstupních dveří 31000 Kč je celkem normální. Cena 8000 za vstupní dveře je podezřelá. Nikde se nepíše o tom, jakou bezpečnost mají proti vloupání ! Důležitý bude rovněž bezpečnostní štít a vložka. Čtyřnásobná cena bude dána rozdílem kvality vyrobené v Číně a u nás

hodnocení

0x
Vchodový dveře za osm tisíc? To musí být papundekl. Jinak to není možný.
Já bych do toho nešel.

tim
hodnocení

máte nějaké konkretní zkušenosti někdo? čtynasobná cena by měla být někde přece definovatelná v rozdílech...

V Hornbachu vám asi nenabídli montáž ne? A sám si dokážete posoudit rozdíl bílá/dřevodekor a oboustranný dřevodekor. V Hornbachu vám nedodají v ceně kování a vložku. Výrobky vyrobené v Číně jsou 3x levnější než v Evropě

jendad

Minulý týden jsem kamarádovi pomáhal usazovat dřevěná futra (2000kč) a pak dveře (4000kč) . Normální masiv s venkovním sklem co koupil v běžném obchodě . Byly nenatřené , kování si koupil a fabku dal ze starých .

Z toho je vidět , jak se rozevírají platové nužky . Kdo je bohatý , tak si pořídí panceřové dveře se závorami a třeba si platí i bezpečnostní službu . Kdo má hluboko do kapsy , tak asi nemá žádnou sbírku zlatých mincí a tedy není moc co ukrást . Duležitá je spíše požární vlastnost .

riva
hodnocení

0x

Můžete zkusit plechové z Polska. Mám 6 let značku TAUR, tehdy přišly přes Aukro jedny i s dopravou na 8000,-Kč a byl to model 1x 97x205 Model KARBON - Bile, Pravé. Jsou intenzivně používány. Na jedněch mám počítadlo a za tu dobu byly otevřeny skoro 70 tisíckrát. U jedněch jsem musel letos opravit těsnění.

drzwitaur.pl/...

tim
hodnocení

děkuji za reakce rozhodli jsem se tedy vzít ty od firmy sice je to hodně nad tím co jsme počítali ale ušetřit tedy budem muset jinde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]