Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, potřebuju poradit jak uzemnit roháčky v koupelně? mám připravený před oobkladem, ale nikdo mi nedokáže říct, jak mám připojit uzemňovací kabel k roháčku. Děkuji.
Pospojování přímo na baterií v koupeně se provádí pouze v případech, když je přívodní potrubí vody elektricky vodivé a když není možnost připojit potrubí před vodovodní baterií klasickou svorkou přímo na potrubí.
V ostatních případech, například když je potrubí vody nevodivé, norma pospojování nepožaduje, viz ČSN 33 2000-7-701.
Ale jestli to chcete uzemnit tak se používá tohle elima.cz/...
Dovolím si doplnit kolegu dexe.Jednou jsem si chtěl v novostavbě s plast. rozvodem vody umýt ruce a měl jsem rozpraskanou kůži na rukou.Pustil jsem vodu a dostal jsem nepříjemnou el. pecku, až se mi zajiskřilo v očích.Kolegovi, který měl kůži v pořádku, to nic nedělalo.V diskuzi s elektrikáři jsem se dozvěděl, že v plastech může být statická elektřina, která sice nezabije, ale je nepříjemná.Takže rozhodně uzemnění lze doporučit.Někteří elektrikáři namítali, že by to hledali v el. boileru.Nevím, nejsem elektrikář.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.