Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
stěhuji se do úplně nově postaveného bytu - pronájem. A budu si ho trošku zkrášlovat. Chci se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s nějákými uchycovači obrazů, které jsou šetrné ke zdi. Jednoduše hledám něco, co udrží bezpečně obraz na zdi a dá se později lehce sundat a zeď nepoškodí. Obrazy by měly lehké rámy a byl by v nich jen papír, určitě né nějáké těžké.
Díky.
Nevím jak se tomu říká odborně...ale jinak se tomu říká "žvýkačka"...takové proužky něčeho co se namáčkne na zeď a na to obraz nebo něco
Asi myslíte toto: Elefantsnot sticky fix (viz obrázek). Mám, používám, ale nejsem si jistá, jakou váhu v jakém množství použité gumy udrží. V českém návodu na obalu stojí: Lepící hmota se používá ke slepování papíru a jiných lehkých materiálů nebo jejich upevnění na stěnu. Klasický zasklený a zarámovaný obrázek bych neriskovala. Plakát jo. Koupila jsem to v prodejně TIGER. Nebo taky Gumfix kalia.cz/... V popisu se píše: Lepicí guma, která lepí hladké plochy, tapety, sklo i kov. Nezanechává stopy a je znovu použitelná. Praktický pomocník v každé domácnosti, kanceláři a škole. Obsahuje 84 ks předsekaných čtverečků. To je ke koupi i v běžných papírnictvích.
Nevím jaké zdi máte, ale já kupovala háčky do panelu. Ty hřebíčky v nich jsou tak tenký, že dírky nejsou téměř vidět, takže když je sundáte, tak stačí jen máznout třeba zubní pastou / tak jsem to udělala já / přetřít barvou a nic není poznat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.