Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění a lakování eternitové střechy

Od: rewq odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám střechu z eternitových desek (šablon) a je už hodně prorostlá mechem. Našel jsem nabídky firem, které takové střechy vyčistí a nalakují. Máte s tím někdo zkušennosti? Jak dlouho může takový lak vydržet na eternitové krytině? Pokud to nastříkají, nedojde k tomu, že se jednotlivé desky slepí a pak vlivem tepelné roztažnosti lak popraská?

Děkuji za názory

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A jaká je tepelná roztažnost eternitové desky dlouhé 40 cm? Nevymýšlíte hovadiny? Spíše nastane to, že vlivem kondenzace se dost často vyplavují složky cementu ze zadní strany šablony na povrch šablon. Takže takové zkušenosti mám já. Čím je rozdíl barev výraznější , tím je to víc vidět. Tak alespoň reagovaly nově natřené šablony. Jaké je to u starých, to nevím.

hodnocení

0x

To vám niekto vyčistí a nastrieka azbeztocementové dosky alebo je ten eternit bez azbestu?

st
hodnocení

0x
Staré eternitové desky obsahují azbest. Při čištění se mohou uvolňovat vlákna azbestu. Možná bude lepší je vyměnit.

jabraka*
hodnocení

0x

Eternit se cá obarvit vápnem,(hašeným) s přídavkem minerálního barevného pigmentu.4istit povrch je obtížné.Po natření se trochu uzavřou i drobné praskliny ,střecha je na pár let vylepšená.Výměna šablon se odloží.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]