Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrosolovatělý nálev

Od: magdon® odpovědí: 5 změna:

Po cca 2 letech mi v meruňkových kompotech zhoustl až zrosolovatěl nálev. Víčka sklenic jsou prohnutá dovnitř, při otvírání to normálně nasaje vzduch. Meruňky jsou sice o něco tmavší, ale jinak vypadají a snad i chutnají normálně (pár jsem jich snědl, abych zjistil, co to udělá). Nic nehnije, ani nekvasí. Co se s nálevem stalo? Jsou meruňky použitelné? Kdyby šlo o dvě sklenice, tak to vyhodím. Ale mám množství, které se mi už vyhazovat nechce*zmateny*.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nám tohle, ten rosol, dělávaly švestky a blůmy, mnoho let po sobě. . Měli jsme to rádi.

hodnocení

3x

Je to normálně k použití. Někdy to kompoty udělají, po příčině a chemismu jsem se nepídil.

kami123

Je to obsahem pektinů, které jsou většinou ve šlupkách a cukrem se časem a teplotou želírují.

kami123
hodnocení

1x

Pokud jsou chuťově dobré, tak jsou v pohodě.

U starších kompotů mi akorát vadí, když je ovoce rozblemclé, ale rosol považuji za výhodu.

minsk
hodnocení

0x

Souhlasím, nevyhazujte, zkonzumujte.

Tohle mi udělaly zase třešně, nebo co to bylo višně, ve vlastní šťávě a jak už tady babkazov napsala, také jsme to měli také rádi. je to rosol.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]