Nejste přihlášen/a.
A víte jistě, že to píše ona? Podle čeho? Pokud to víte jistě a neotvírá, dal bych jí do schránky lístek se sdělením, že jestli mi něco chce, tak ať se přijde dohodnout. Pokud nepřijde a nenechá toho, pak už bych ji napsal, že to považuji za stalking a budu jednat v souladu s legislativou. Ale musíte mít důkaz, že je to ona.
Správce tam nemáte? Co ostatní sousedé, těm od vás nic nevadí? Udělejte si schůzi. Nepíšete jaké chození. Nedupete po schodech? Nebo doma od vás slyší dupání. Neděláte prý hluk po 10té večer a jindy třeba jo? Vy od ní nic neslyšíte? Také jí něco vytkněte. Ať sem napíše i sousedka, pak to posoudíme. Jakého typu jsou ty SMS - nebuďte hluční nebo nějak vyhrožuje? Také to může psát někdo úplně jiný, třeba by jste se divil.
Doplním pro info, že sousedka žíje pod námi. A naposled, když mi poslala SMS ať nebuším kladivem do zdi tak jsem zrovna seděl dvě hodiny na sedačce a celý den nebyl doma.
Jak vím, že to píše ona? pokaždé v SMS upozorní, že pod námi je seniorský byt a máme se chovat slušně. Ale to je ten problém, víc slušně se chovat už nemůžeme. Když už něco musíme v bytě udělat tak se snažíme aby to bylo hned po práci ne k večeru. Chodíme normální chůzí, žádné umyslné dupání nebo běhání a reproduktory k televizi jsem si taky odpustili abychom nerušili ostatní majitele domů.
Spíš mi příjde, že sousedka nevychází z bytu vůbec a musí se nějak zabavit
Presne taku susedu poznam, stazuje si na veci ako "susedia mi pustaju do dlazky elektriku a mne brnia a bolia ma nohy". Neustale staznosti na susedov, aj bezne zvuky v normalnom case povazuje za rusive.
Tie SMS ignorujte, ak suseda nieco chce, nech to riesi osobne alebo uradnou cestou. Druha cesta je ist na miestny urad a ziadat, aby ju predvolali na prejednanie narusania spolunazivania v bytovke, takto problem otocite proti nej a bude nutena uradnikovi predlozit dokazy. Zaroven budete mat uradny zaznam, ako vas otravuje. Vy uz dokaz mate : SMS.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.