Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anonymní SMS od sousedky

Od: patrik96 odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
Sousedka je velký introvert a neustále si stěžuje na naše chození nebo např. Když jednou za čas potřebujeme něco navrtat do zdi a už je problém. Nikdy neděláme hluk po 10té večer.
Jde o to, že píše anonymní sms z portálu nebe10. Nic jsem o tomto portálu nenašel ani zmínku. Máte s tím někdo zkušenosti? Pokud ty sms píše pravidelně dalo by se to brát jako stalking? Protože našla kontakt na přítelkyni jen podle příjmení a její jméno není zrovna jednoduché.
Klepat jsem na ni zkoušel ale neotevírá.
Nějaké rady?
Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
U nás máme dohodu; žádné úpravy bytu, vrtání apod po 18 hodině. Kdyby mi některý soused dělal kravál vrtáním apod., ihned bych na něj vyletěl... Kdo má poslouchat kravál ve 20, 21 hodin? Taky byste asi nebyl klidný, kdyby vám sousedi, jednou ten, podruhé ten, dělali kravál ve třičtvrtě na deset večer... A v deset večer by skončili...

hodnocení

5x
Vyhodíš hlavní jistič co ma na chodbě od sveho bytu poté si stoupneš bokem aby tě neviděla v kukatku a počkáš až otevře
No a až si to sní vyříkáš múžeš jí ten jistič zas nahodit
Nebo at si přítelkyně změní telefoní číslo

makk
hodnocení

4x

A víte jistě, že to píše ona? Podle čeho? Pokud to víte jistě a neotvírá, dal bych jí do schránky lístek se sdělením, že jestli mi něco chce, tak ať se přijde dohodnout. Pokud nepřijde a nenechá toho, pak už bych ji napsal, že to považuji za stalking a budu jednat v souladu s legislativou. Ale musíte mít důkaz, že je to ona.

kami123
hodnocení

3x

A jak víš, že ty SMS neposílá Karel?

*bzum*

minsk
hodnocení

1x

Může to být i nemoc.

Psychická a s tím už nenaděláte nic, spíše se to bude zhoršovat.

bron
hodnocení

0x

Správce tam nemáte? Co ostatní sousedé, těm od vás nic nevadí? Udělejte si schůzi. Nepíšete jaké chození. Nedupete po schodech? Nebo doma od vás slyší dupání. Neděláte prý hluk po 10té večer a jindy třeba jo? Vy od ní nic neslyšíte? Také jí něco vytkněte. Ať sem napíše i sousedka, pak to posoudíme. Jakého typu jsou ty SMS - nebuďte hluční nebo nějak vyhrožuje? Také to může psát někdo úplně jiný, třeba by jste se divil.

patrik96

Doplním pro info, že sousedka žíje pod námi. A naposled, když mi poslala SMS ať nebuším kladivem do zdi tak jsem zrovna seděl dvě hodiny na sedačce a celý den nebyl doma.
Jak vím, že to píše ona? pokaždé v SMS upozorní, že pod námi je seniorský byt a máme se chovat slušně. Ale to je ten problém, víc slušně se chovat už nemůžeme. Když už něco musíme v bytě udělat tak se snažíme aby to bylo hned po práci ne k večeru. Chodíme normální chůzí, žádné umyslné dupání nebo běhání a reproduktory k televizi jsem si taky odpustili abychom nerušili ostatní majitele domů.
Spíš mi příjde, že sousedka nevychází z bytu vůbec a musí se nějak zabavit :)

kami123
hodnocení

0x

Asi to tak bude, je sama a nudí se.

Taky jsem nějak nechápal, proč je anonymní SMS od někoho konkrétního.

Nejjednodušší je nastavit blokování SMS od odesílatele.

kami123

Dá se to udělat přímo v chytrém telefonu.

inspa*
hodnocení

0x

Nevěřím, že ještě dnes lze posílat anonymní SMS přes nějaký portál, tyhle časy jsou dávno dávno pryč. Nic jako portál nebe10 neexistuje. Nějaký hloupý pokus o trolling?

patrik96
hodnocení

Žádný trolling. Přikládám foto jak jedna z prvních SMS vypadala.
Anonymní SMS od sousedky

řekl bych že to někdo poslal z emailu nebe1@ ...

jurajjuraj*
hodnocení

0x

stahl bych na netu a anonymne bych ji poslal par fotek pera , mozna prestane

hodnocení

0x

Presne taku susedu poznam, stazuje si na veci ako "susedia mi pustaju do dlazky elektriku a mne brnia a bolia ma nohy". Neustale staznosti na susedov, aj bezne zvuky v normalnom case povazuje za rusive.

Tie SMS ignorujte, ak suseda nieco chce, nech to riesi osobne alebo uradnou cestou. Druha cesta je ist na miestny urad a ziadat, aby ju predvolali na prejednanie narusania spolunazivania v bytovke, takto problem otocite proti nej a bude nutena uradnikovi predlozit dokazy. Zaroven budete mat uradny zaznam, ako vas otravuje. Vy uz dokaz mate : SMS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]