Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se zeptal asi na velmi častou otázku, která zde padá. Jako příloha je uveden byt s novými dispozicemi. Jádro se nachází v koupelně, respektive "nalepené" na pravou zeď koupelny zhruba tam, kde končí šipka. Nová kuchyň má být trošku dále od jádra, ale není to žádný extrém. Dřez v kuchyni a případně vestavěná pračka by se nacházely na spodní stěně kuchyně podle nákresu. Chtěl bych poprosit o radu a pomoc, jakým způsobem přivést vodu a hlavně jakým způsobem vést odpad do jádra? "V cestě" jsou jedny dveře. Je možné pomocí čerpadla vést odpad do co největší výšky a následně aby sklon padal nade dveřmi postupně stěnou až do jádra? Budu velmi rád za jakékoliv možnosti.
S pozdravem,
OP
Máte v tom chaos- Jádro bylo -je původní konstrukce polystyrenu dřeva a umakartu kde je WC a koupelna, která se jěřábem umísťovala do panelových domů, před zaklopením stropními panely! Jinak z Vašeho nákresu se nedá moc zjistit jak to máte . Namalujte původní stav jádr se stoupačkami a pak jak chcete nový stav. nebo do pův stavu jinou barvou váš zámysl.
Ano, rozumím Vám. Špatně jsem se vyjádřil. Tam, kde je označené "jádro" jsou stoupačky. Samotné jádro je samozřejmě větší. Moje chyba v popisu - označené jako "jádro" jsou stoupačky.
Nějaký odborník musí přijít na místo a podívat se u Vás. Páč toto je reakce jen na to, co spětně popíšete.
Třeba najde cestu jinudy a jinak.
Kdo mi vyměnil písmenko, vždyť to tluče do očí..
co spětně popíšete
co zpětně popíšete
Milane nemyslím..
To byla reakce na na tvou větu "Třeba najde cestu jinudy a jinak".
Nedávno se na odborném fóru ptala jedna architektka jak má investorovi zlevnit dům. Většina profesantů jí psala to co já: Pozvěte profesanty k návrhu domu od začátku a ne až když máte hotové dispozice. Odpověď byla: "Jéé, to by mne v životě nenapadlo, máte pravdu".
Děkuji, jde o to, že by nebylo možné se dostat do pokoje na levé straně, kdyby tam chodba nebyla. Respektive muselo by se procházet přes jinou místnost a to nejde.
Ještě doplním, že nad těmi dveřmi (modrými) je cca 70 cm zdi až ke stropu. Bylo mi doporučeno, že by bylo možné to vést podlahou nebo na té steně, kde je "dřez", tak vyhnat odpad nahoru pomocí čerpadla a následně spádem stěnou až do jádra. Čerpadla mají hlučnost cca 42-46 dB, což je menší hlučnost, než mytí rukou a když to bude zavřené, neměl by to být problém. Ucpávání? Přemýšlím kde? V podstatě by tam byla jedna trubka od čerpadla do výšky a následně jedna se spádem do stoupaček, ale žádné "zatáčky" atd. Myslíte, že toto jsou opravdu dvě nejlepší a asi jediné možnosti?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.