Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuchyně - odpad do jádra

Od: hektor odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,
rád bych se zeptal asi na velmi častou otázku, která zde padá. Jako příloha je uveden byt s novými dispozicemi. Jádro se nachází v koupelně, respektive "nalepené" na pravou zeď koupelny zhruba tam, kde končí šipka. Nová kuchyň má být trošku dále od jádra, ale není to žádný extrém. Dřez v kuchyni a případně vestavěná pračka by se nacházely na spodní stěně kuchyně podle nákresu. Chtěl bych poprosit o radu a pomoc, jakým způsobem přivést vodu a hlavně jakým způsobem vést odpad do jádra? "V cestě" jsou jedny dveře. Je možné pomocí čerpadla vést odpad do co největší výšky a následně aby sklon padal nade dveřmi postupně stěnou až do jádra? Budu velmi rád za jakékoliv možnosti.
S pozdravem,
OP

Kuchyně - odpad do jádra

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fhmvdx
hodnocení

2x
Ten návrh je šílenost a dispoziční nesmysl. Chcete mít permanentně ucpané trubky a pořád řešit nějaký problém?

hodnocení

0x

Máte v tom chaos- Jádro bylo -je původní konstrukce polystyrenu dřeva a umakartu kde je WC a koupelna, která se jěřábem umísťovala do panelových domů, před zaklopením stropními panely! Jinak z Vašeho nákresu se nedá moc zjistit jak to máte . Namalujte původní stav jádr se stoupačkami a pak jak chcete nový stav. nebo do pův stavu jinou barvou váš zámysl.

hektor
hodnocení

Ano, rozumím Vám. Špatně jsem se vyjádřil. Tam, kde je označené "jádro" jsou stoupačky. Samotné jádro je samozřejmě větší. Moje chyba v popisu - označené jako "jádro" jsou stoupačky.

hektor
hodnocení

Zkrátka potřeboval bych dostat vodu a odpad z místa označeného jako "dřez" do stoupaček, které jsou chybně označené jako "jádro".

hodnocení

0x

Nějaký odborník musí přijít na místo a podívat se u Vás. Páč toto je reakce jen na to, co spětně popíšete.

Třeba najde cestu jinudy a jinak.

doplněno 16.09.21 08:27:

Kdo mi vyměnil písmenko, vždyť to tluče do očí..

co spětně popíšete

co zpětně popíšete

Najde...
Základní je: nevymýšlet dispoziční ptákoviny.
Čerpadlo je sice řešení, ale až zcela to poslední z posledních..

Martine, že Váš příspěvek měl být umístěn jinde?

hektor

Děkuji za odpověď pane Cukráři. Zítra se na to přijdou podívat, tak snad se nalezne řešení.

Milane nemyslím..

To byla reakce na na tvou větu "Třeba najde cestu jinudy a jinak".

Nedávno se na odborném fóru ptala jedna architektka jak má investorovi zlevnit dům. Většina profesantů jí psala to co já: Pozvěte profesanty k návrhu domu od začátku a ne až když máte hotové dispozice. Odpověď byla: "Jéé, to by mne v životě nenapadlo, máte pravdu".

jirib
hodnocení

0x
Jedině podlahou...
Proč to jádro celé nezbouráte a nezrušíte chodbičku?Vyměňte bytového architekta...
hektor

Děkuji, jde o to, že by nebylo možné se dostat do pokoje na levé straně, kdyby tam chodba nebyla. Respektive muselo by se procházet přes jinou místnost a to nejde.

jirib
Prostě to musíte vymyslet jinak...
Tak jak to někdo postavil,moc se s dispozicemi hejbat nedá...
1.odpady
2.odpady
3.vsechno ostatní
To znamená,že kuchyň lze bez problémů umístit vlevo nebo v pravo od koupelny...

hektor
hodnocení

0x

Ještě doplním, že nad těmi dveřmi (modrými) je cca 70 cm zdi až ke stropu. Bylo mi doporučeno, že by bylo možné to vést podlahou nebo na té steně, kde je "dřez", tak vyhnat odpad nahoru pomocí čerpadla a následně spádem stěnou až do jádra. Čerpadla mají hlučnost cca 42-46 dB, což je menší hlučnost, než mytí rukou a když to bude zavřené, neměl by to být problém. Ucpávání? Přemýšlím kde? V podstatě by tam byla jedna trubka od čerpadla do výšky a následně jedna se spádem do stoupaček, ale žádné "zatáčky" atd. Myslíte, že toto jsou opravdu dvě nejlepší a asi jediné možnosti?

jirib
A zase si melete svou...
Vyprdnete se na čerpadlo,kuchyň tam nedáte...

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je nákres jen na papíře,zahoďte ho a vraťtem se k původnímu rozmístění.Předělávkami si přiděláváte budoucí problémy a škocy a nenávist sousedů.

JABRAKA

zaseja
hodnocení

0x

Ještě je jedna možnost, pokud na té ptákovině trváš, můžeš ten dřez vypouštět do kýble a ten vylévat do záchoda.

Koho tohle rozvržení místností napadlo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]