Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna části pozednice

Od: slavo® odpovědí: 8 změna:

Už jsem se ptal na to tady:

poradte.cz/...

Podařilo se mi vyříznout pozednici mezi krovy - dříve tam byl komín a zatíkalo tam střechou, takže je pozednice částečně ztrouchnivělá i pod krovy. Střecha už je opravena - komín zrušen.

Takže pozednici pod dvěma sousedními krovy musím odstranit.

Krovy na konci podepřu.

Ale :

Jak ho nejlépe odříznout?

když to budu dělat ocaskou , tak jak se říká strávím na tom mládí - spíše stáří.

a když to vezmu motorovkou tak se bojím, že odrovnám řetěz

jsou tam ještě tzv. kotovice pod tím trámem co budu řezat.

Mám lepší fotky a případně je dodám, až je stáhnu do počítače.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A ty máš ten řetěz nějaký pozlacený, že se bojíš o jeho poškození?

Tak holt obětuješ jeden řetěz a budeš to mít hned hotové nebo to nařízneš motorovou pilou a poslední centimetr budeš řezat ručně. To bys snad ještě mohl stihnout.

A nebo si pujč nějakou elektrickou nebo akumulátorovou řetězovou pilu. Ty mají plynulé nastavení otáček a tím i rychlosti řetězu. Když budeš u konce řezat pomalejší rychlostí, tak snad do zdi nevjedeš.

hodnocení

1x
Na takovéhle akce mám pár starých řetězů. Po posledním broušení je dávám do šuplete.
Pokud nemáš starý řetěz, tak nedořezávat. Nechat centimetr a ten pak vzít ručně.
Doufám, že to neřežeš rovně v celé výšce pozednice. Je potřeba udělat přeplátování. Dlouhé alespoň dvě výšky trámu.
hodnocení

Na malé střeše jsem to viděl rovně respektive kolmo, alle ty rovné trámy jsou spojeny tímto.

haspl.cz/...

takovým jakoby plechem.

Pokud to bude přesazené je to nutno dělat taky.

Teprve to budu dělat.

trám mám 2.5 metru dlouhý - to by mělo bohatě stačit.

Samozřejmě tyhle plechy to podrží, ale slušný tesař čepuje.
Tedy přeplátovat a do toho dvě závitovky.
asd1

Spíš přeplátovat a desku

Hašpl a.s. - Děro/...

hodnocení

hodnocení

Jako provrtat přes přeplátování

A to přeplátování udělat svisle nebo vodorovně?

jabraka*
hodnocení

0x

Pozednice i po odříznutí části by se měla nahradit.Přenáší totiž nejen vertikální tlaky- hmotu střechy,ale i tlaky boční,při velkém větru. Propojit to ocelovou pásovinou,nebo úhelníky.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]