Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fasada s kaminky - jak správně zateplit?

Od: jkws odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,prosím o radu.Máme starší domek s starou fasadou s kaminky, viz. foto. Myslem jsem si, že se jedná o brezolit, ale možná jde o jinou omitku. Fasada drzi pevně, maximalně má občas prasklinky. Dum je z klasické plné cihly. Radi bychom klasicky kontaktně zateplili EPS. Prosím poradtě, zda je nutné celou fasadu sundat nebo je možné ji vyrovnat a na to dát polystyren? Mám řešít neco jakou váhu - zatížení stěn pokud by se fasada nechala a na to by šel polystyren? Máte s tím někdo zkušenosti? Prosím poradite? Děkuji, JK

Fasada s kaminky - jak správně zateplit?
Fasada s kaminky - jak správně zateplit? #2
Fasada s kaminky - jak správně zateplit? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Stejně, jako když je omítka hladká. Jen bude spotřeba lepidla či pěny více, nežli obvykle. Jako zastánce pěny bych volil cementové lepidlo, třeba Set Ecolor, asi 50-60% povrchu desky, zub na hladítku 12mm. Odzkoušet rovinnost a přídržnost.

Když přiložíte 2metrovou lať, jak velké díry jsou mezi latí a stěnou?

jkws
hodnocení

Zdravím, mezery mezil latí a stěnou jsou cca 12mm až v extremu max 15mm. Váha (vzhledem k kaminkum) tedy neni problém? Moc děkuji.

Fasada s kaminky - jak správně zateplit? #4

Tam, kde je 15 mm, vlepil, vypodložil bych kusy EPS 1cm.

S 15mm bych si ani trochu nedělal starosti-dodnes to nikdo neviděl a pokud by neúpřiložillať, ani o tom neví .Běžně se toto řeší max větší vrstvou lepidla na desku, případně nejprve máznout stěnu

nežli dávat více jak 15mm lepidla, tak raději podložit polyšem.

A ještě záleží, na jak velké ploše je prohlubeň; pokud byla plocha do 1/2m čtverečního, neřešil jsem to... jedině větší plochy jsem podkládal..

Máznu víc lepidla než se sr... s podlepováním!V praxi je to rychlejší a jednodušší .ale každý ať si to, udělá dle svého!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]