Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím přilepit?

Od: cemir odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,potřeboval bych poradit,čím přilepit keramickou fotografii na leštěný pomník na hřbitově.Nějak se v těch lepidlech nemůžu vyznat.Předem děkuji za typy.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
14.09.21 11:55
hodnocení

3x

mamutem

olinl
hodnocení

2x

Zeptej se kameníků, kteří vyrábí náhrobky. Pravděpodobně to bude lepidlo na bázi cementu či nějaké dvousložkové.

hodnocení

0x

Mrazuvzdorné stavební lepidlo na obklady, mamut, lepicí pěna, nouzově i na silikon... mamut a silikon asi nebude třeba fixovat !

Mamut OK, silikón neodporúčam, pokiaľ to nebude nejaká špeciálnosť. V mraze krehne a u uvedenej aplikácie nemá dostatočnú pracovnú špáru. Nemusí to ustáť.
Mrazuvzdorné cementové lepidlo - asi bude držať. Skúsenosti s ním pre daný účel nemám. Pena radšej nie - hrozí zašpinenie pomníku.
Ďaľšia alternatíva je dvojzložkové epoxidové lepidlo.

Njesem si Vaším tvrzením jistý, že v mrazu křehne. ale se všemi materiál jak jsem uvedl já i jak jste uvedl Vy jde znehodnotit klidně větší okolí lepeného předmětu-záleží na (ne) šikovnosti pracovníka!

janm*
hodnocení

0x

V případě užití mamutu , jsou-li obě k sobě lepené plochy vysloveně "hladké" jako např. běžné obkladačky, pak doporučuji k sobě lepené povrchy napřed "zdrsnit".

není třeba , osobně ověřeno!

hodnocení

0x

Na to stačí malé balení univerzálního lepidla např. toto:

Čím přilepit?

jabraka*
hodnocení

0x

Přilepit keramiku na keramiku je možné sanitárním silikonem.Drží to velmi dobře a je to odolné vlhkosti i slunci.Lepil jsem koupelnové doplňky a obráyky na kachlíkách.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]