Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlakový spínač

Od: kozel* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, opakovaně a stále dokola mi ve studni přestává fungovat tlakový spínač. Už si nevím rady jak dál pokračovat. Před expanzní nádrží nemám žádný filtr měl by se přidat? Když spínač rozeberu membrána je značně znečištěná. Vodárna + expanzní nádrž je zabudovaná v domě (žádná vlhkost ).

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vyčistiť studňu a zdvihnúť sací kôš o trochu vyššie, nech nenaberáte toľko bordelu zo dna. V prípade vrtu možno bude potrebné upraviť spôsob čerpania, aby nedochádzalo k tak veľkému kolísaniu hladiny, až sa z toho bude kaliť voda (a vrt zanášať).
kozel*
hodnocení

Takže myslíte že filtr nepomůže? Ano jedná se o vrt...
olinl

kozel-filtr tam dát můžeš, ale bude se také zanášet. V instalatérských speciálkách mi nabízeli zhruba toto: Dr.VAP 5 HD - ODS/... , je ale potřeba aby se voda často "hýbala"nebo protékala. Pokud stojí, tak se vápenec opět usazuje.

riva
hodnocení

0x

U mechanického spínače jsem bordel na straně měmbrány měl snad vždy. A odcházel kvůli tomu, že se na něm srážela voda a opálily se kontakty, popřípadě zkorodovala pružinka. Vyřešil to nemechanický spínač aliexpress.com/... + stykač

kenav
hodnocení

0x
A proč je TS namontovaný ve studni-vrtu?
kozel*
hodnocení

Dobrý den nevím už dům byl takhle koupený

hodnocení

0x
Tlakový spínač který je umístěn v šachtě většinou odchází díky korozi vlivem vysoké vlhkosti.
Pokud vrt je ve špatném podloží a máte pořád zákal který ucpává membránu tak vám pomůže vyměnit tlakovou nádobu za typ větrník-bez vaku a tlakový spínač umístit na vršek nádoby.
kozel*
hodnocení

Dobrý den, to se pak TS sepne vzduchem nebo jak to funguje?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]