Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, neřešil prosím někdy někdo, jak zvýšit přes nožičky výšku sedací soupravy? Koukal jsem, že se prodávají různé nástavce, ale ten tvar není úplně dokonalý. Potřeboval bych alespoň o 6-8 cm, aby se tam dostal robotický vysavač.
Nožky jsou tam přesně tyto: supersektor.cz/...
Děkuji za tipy!
Sedačka je krásná, takovou bych si sama vybrala. Rozjhodně bych jí nekazila kvůli robotickému vysavači.
plech, přivařit matku, přišroubovat na nohu a do toho stavitelnou nohu, nutno udělat do původní nohy otvor pto šroub.
Záleží na tom, jestli je sedačka rozkládací, tam by to bylo složitější, muselo by se zvýšit i lůžko a většinou je na kolečkách. Jinak samotná sedačka není až takový problém dají se koupit různé nohy nebo truhlář si poradí. Pořád řeším stejný problém, ale s tím, že sedačku mám rozkládací, tak jsem se do toho ještě nepustila. Mně jde o vstávání ze sedačky. Jinak se to řešit dá.
Požádat výrobce o potřebný počet 8 cm špalíčků v té barvě. Pokud zjistíte, kdo ji vyrobil.
Přilepit, přišroubovat, či nějakým páskem vzadu zpevnit.
Co to má u podlahy ta zadní noha křesla na fotce zcela vlevo? Nějaká botička?
Popátrejte, pokud máte totožné zakončení doma.
Možností je mnoho, šikovný truhlář udělá ze dřeva nástavek, ve stejné barvě. Nebo soustružník vytočí ze dřeva kolatý ozdobný nástavec. Pak jen nalakovat sešroubovat. Já zvedal gauč o 15 cm, páč starším lidem se lépe zvedá z gauče.
Vše je o šikovnosti a možnosti.
Pokud je estetika to nejdůležitější, nežli pohodlí, tak pozvěte truhláře, předělá konstrukci za několik tisíc a budete mít zvýšenou sedačku.
Jen se zeptám, jak často koukáte na návštěveě pod gauč, jaké jsou nožičky?
Osobně hledám jak to udělat, nežli hledat, proč to nejde.
Pro mne by přícházely v úvahu pouze dvě varianty v totožné barvě a struktuře dřeva. 1. stejná barva a profil s původním.
2. rozšířený v delší straně a do obloučku profilované zešikmění, totožné z vrchním zakončením. Cokoliv jiného, uděláte z toho paskvil. Chce to šikovného truhláře (např. jenyk) a máte co požadujete. Za mne bych to ale nechal v původním stavu. V každém případě to musí ladit s pohovkou. Žádné jiné profily, šrouby, kulatiny a jiné... Pravá přední 1. Pravá zadní varianta 2 (pro všechny nohy).
Samozřejmě u varianty č.2 s přesahem 2-3 mm na bocích nástavce. Však truhlář ví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.