Dobrý večer, zkoušel jste někdo rozdělávat převodovku aku šroubováku? Mám teď na mysli ty levné hobby modely. Předpokládám, že dražší značkové mohou mít konstrukci převodovky jinou, lepší. Mám doma aku vrtačku, se kterou jsem velmi spokojený, ale výstupní hřídel, na které je sklíčidlo, má dost velkou vůli do stran. Než se pustím do rozebírání, chtěl bych zjistit, jestli to má vůbec smysl. Je tam třeba nějaké ložisko, které by se dalo vyměnit? Nebo u těchto levných modelů bývá jen nějaké "třecí" pouzdro, které už bude vychozené? Děkuji za Vaše zkušenosti.
Nepises nic o konkretnim modelu. Co takhle to proste rozebrat, podivat se, jak to tam vypada, co je spatne. Treba tam je lozisko, ktere pujde nahradit jinym. A kdyz tam bude neco zavaznejsiho, pak se teprve rozhodnes, jestli to ma smysl opravovat. Co ty nato?
Šlo mi právě o to, abych se nezdržoval případným rozebíráním, pokud by to nemělo smysl. Ale už jsem na internetu našel nějaká videa, kde je vidět, že ložisko tam bývá. Takže alespoň vím, že rozebráním nebudu ztrácet čas zbytečně. Třeba to sice bude něčím jiným, ale šance na opravu tu je.
petrovic
Osobne, nez bych zapl pocitac, zalozil otazku, shledl nejake video, uz by to bylo davno rozebrane. Takze ta ztrata casu zbytecnym rozebiranim je irelevantni.
No, tak s tím nemůžu souhlasit. Mám teď hodně práce kolem domu. Celý den jsem pracoval, večer se vykoupal a pak odpočívám s tím, že plánuji práci na zítra. Času je málo, takže si předem zjišťuji, jestli má vůbec smysl se s tím zdržovat, nebo rovnou ten čas věnovat jiné práci. A počítač jsem ani nezapínal, dotaz jsem psal z mobilu.
petrovic
Psal jsem, ze osobne. Takze ja nez bych toto vse udelal, driv bych to rozebral. Kazdy to ma jinak ze. Ale razim pravidlo, ze VZDY to stoji za pokus. At se jedna o pokus neco opravit, nebo o cokoliv jineho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.