Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, bydlím v paneláku a mám tam ještě ten starý bytový zvonek , je nade dveřma v té jističové skříńce. Přestal zvonit , tak nevím ,jestli už odešla ta cívka zvonku , nebo je vadné tlačítko u dveří? Jak to mohu přezkoušet . Nejsem elektrikář , voltmetr doma ale mám. Případně mi poraďte kde takový , nebo podobný zvonek seženu . , nějaký e shop.
Děkuji moc za rady.
Schoď kryt rozvodnice (pozor na úraz elektrikou!), na zvonek - spíš na drátky na zvonku přilož hroty voltmetru (měřák nastaven na střídavé napětí cca 20 Volt) a pomocník ať ti u dveří párkrát zmáčkne tlačítko zvonku, poté by se ti na měřáku mělo ukázat cca 10 Voltů. Pokud se nic neukáže, může být vypadlý jistič pro trafíčko pro zvonky, vadné tlačítko, něco se spoji drátů.. Pokud to u sousedů zvoní, tak to vypadlý jistič na trafo není. Většinou je na tom zvonku povolený ten kovový klobouček, respektive nahoře ten šroubek co drží klobouček. Klobouček po širokém obvodu není rovný, někdy ho tedy stačí pootočit a zase to zvoní. Nejdřív cinkni u sousedů na patře..
Ani z jednoho místa nezvoní? tj u bytových a ani u vchodových dveří nezvoní?Ty zvonky jseou jednoduchá zařízení která vydrží hoooodně dlouho sloužit. přiklonil,bych se spíše k tlačítkům než k samostanému zvonku.Jinak prověříte jednoduše-na kontakty zvonku připojte baterku 4,5 nebo od aku 12V-bude-li zvonit =tlačítko je v čudu nebude? zvonek je KO!
Ten zvonek je stejnosměrný nebo střídavý?
Je-li to střídavý zvonek, ač dobrý, po připojení na baterii zvonit nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.