Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmena umisteni osvetleni

Od: michaelaticha odpovědí: 6 změna:
Dobry den, ja zblbla umisteni osvetleni v obyvaku, mozna i v jinem pokoji. Nebo mi daly proste spatne rozmery ale uz je to zahazene. Je mozne s tim po rekonstrukci neco delat? Nevadi mi si neco zaplatit spis jen,aby se neznicily podlahy. Dekuji za pomoc. Pak se chci zeptat, zda u konferencniho stolku je mozne kdyz chci zavesne osvetleni to udelat tak ze se to nebude pripojovat na stredu ale na kraji a tim padem by se to mohlo vyrovnat. Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Všechno se dá udělat.
Jak překopat elektriku v celém bytě, tak i předělat osvětlení konferáku.
Přesně ti to řekne ten, kdo to bude dělat.
michaelaticha
hodnocení

Ano ale elektroinstalace je nova, spis jestli to jde bez nejakych vetsich investic. Zasuvky jsou OK, jen to svetlo no

Jak říkám, všechno jde udělat. jestli to budou menší či větší investice na dálku těžko říci. To záleží na mnoha okolnostech.

olinl
hodnocení

0x

Jak píše jenyk-všechno se dá.. Při opravě se dá na podlahu položit hustší a poměrně levná geotextilie např. Geotextilie IZOLT/... případně na ni ještě papírový karton, velký lze sehnat zdarma jako "odpad"v prodejnách nábytku i elektro (od lednic, mrazáků apod.) a podlaha je ochráněna před mechanickým poškozením. Přes nábytek hodit malířskou zakrývací folii + případně pod folii karton. Pokud to jde, tak je lepší chodit průběžně do upravovaného domu/bytu a případně se radit se řemeslníky (alespoň s těmi českými) o záměru a tak to svým způsobem celé připravit pro případné předělání. Nevím co je "špatně"s tvými nynějšími světly, bylo by tedy dobré přidat nějaké foto a popsat představu jak by to mělo být. Z prvního popisu/otázky to není zřejmé. Pokud je na stropech sádrokarton s konstrukcí (ideálně bez zateplení a odhlučnění čedičovou vatou, která potom zdržuje při úpravách), tak tam to ve většině případů není problém.

michaelaticha
hodnocení

Jde o umisteni, prijde mi ze priprava na osvetleni konferencniho stolku je moc blizko u dveri. Je potreba to tak o 50cm soupnout vic ke stene. Proste i v detskym pokoji mi to moc nevychazi asi sem to spatne spocitala. Ja jsem si to nechala udelat od designerky osvetleni v obyvaku ale bud se spletla nebo oni nedodrzeli rozmery v planku nebo uz od zacatku to spatne zmeril
A sadrokarton tam neni prave
olinl

Jak píšu-chce to chodit během rekonstrukce nebo před dokončením "na obhlídku" a vyhnout se tak dalším pracem po nastěhování nábytku a zhotovení podlah. S řemeslníky se dá dohodnout cokoli, alespoň s těmi českými určitě. Můj bývalý šéf si půjčoval z elektroskladu i svítidla a než jsme je namontovali, drželi jsme ty rozsvícená svítidla u stropu či stěny a zákazník si vybral nejvhodnější. Jsou i řemeslníci, kterým je to jedno co namontují, svítidlo/svítivost se potom majitelům nelíbí, tak příjdou znovu, namontují jiné a také zjistí, že to bude chtít zednické práce, tak majítel platí ještě zedníka/malíře. ŘEŠENÍ tedy je-domluvit se s disignerkou, ještě lépe přímo se šéfem firmy, která rekonstrukci prováděla, jestli by se nějací dva šikovnější nestavili a neupravili to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]