Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stmívač pro LED žárovky

Od: karel10 odpovědí: 4 změna:

DObrý den,

chtěl bych ve staré garáži odstranit staré zářivky a dát si místo nich smívatelné 230V LED žárovky. Vodiče od vypínačů vedou jen dva. Smívač si představuju nějaký ne zbytečně drahý, ale by se vešel do klasických šedých instalačních krabiček ve zdi (místo stávajícího vypínače). Stmívač by měl kolečko s přednastavenou sílou světla a jen tuknutím na kolečko se zap/vyp.

Kde bych mohl sehnat nějaký stmívač funkční pro dva vodiče a ktomu odpovídající LED žárovku?

Skoro všude píšou u LED žárovky jen "dimmable" ale nevím jakou to vlastně má metodu a s kterým stmívačem je to kompatibilní. A stmívače kde doporučujou použít od nich i LED žárovky tak je to celé hrozně předražené ...

Představuju si smívač tak do 500 Kč a led žárovku do 100 Kč ...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nic
hodnocení

3x

Led stmívat je problematické, nebo drahé. Jistota je koupit hotový produkt stmívač i se svítidlem / žárovkami. Kdysi jsem koupil v Lidlu sadu 3x bodovka, ponechá se původní vypínač (úspora), má to tři úrovně jasu, které se přepínají mžikovým zhasnutím. Když jsem to dal nad ponk, hned jsem běžel pro další dvě balení, než je vyprodají a mám to po celé dílně. Vycházelo to snad na 100Kč/ks a svítí náramně.

karel10
hodnocení

Jo na nejaky takove LEDky v sade jsem kdysi v Lidl shopu take koukal, je skoda ze uz je nenabizi.

Prodavaji LED zarovky bez stmivace a jen popisku je "stmivatena" ... ale jak mam vedet ze to bude fungovat s nejakym stmivacem, ktery take nabizeji? Proc nenapisou ze pouzivaji stmivani metodu XXX a pak vim ze mam oba kupovat tak aby toto meli vsechny v popisku. Takhle to budu muset nakoupit metodou pokus /omyl a zas to potupne vracet v ramci 14 dni bez udani duvodu. Zabere mi to i dost casu

Napriklad jeden smivac mi s LED zarovnou blikal takze jsem zjistil ze je potreba nejakou stejnou metodu dodrzet.

A znackove stmivace za 2 tisice do stare garaze kupovat nebudu.

olinl
hodnocení

0x

Tohle potřebuješ, ale v Čechách nekoupíš.. Tmačka 66010: Plast, Kov, Bílá, Lesk (lumidora.com) , Varilight V-Pro 2 Gang 2 Way 2x250W Zapínání/vypínání LED tmáračka Vypínač světla Bílý plast JQP252W (theinternetelectricalstore.com) , Duodimmer uni s krycím krémem berker m2 | bol.com Pokud se nechceš zabývat výměnou svítidel, tak místo klasických výbojkových trubic lze použít i LEDtrubice (jsou dva druhy, pozor při případném výběru!) např. LED trubice 60, 120 i 150 cm. Kvalita hvězdiček. Cena od 99Kč. (smdledzarovky.cz) , musí se pouze vyndat originál startér a dát tam něco podobného startéru (uvnitř je pojistka proti zkratu v LEDtrubici, dodat by to měli s trubicí). Jinak jsou i LEDtrubice, které jsou uvnitř jinak zapojeny a je potřeba "překopat"drátky v tělese zářivky (práce spíše pro elektrikáře). Levný spínačostmívač: Stmívač led osvět/... -tyto by si musel dát dva vedle sebe a vhodně propojit-práce pro někoho se zkušenostmi s elektrikou.

olinl

Koukám že odkazy v první větě "nejdou"-tak oprava toho prvního: Tmačka 66010: Pla/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]