Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledání zdroje úniku vody ve zdi

Od: ddccd odpovědí: 10 změna:

Dobré poledne,

mám v jednom z pokojů (z druhé strany koupelna) vlhkou zeď (neplesniví). V této zdi vedou roury se studenou a teplou vodou, které jsou buď špatně zaizolované nebo poškozené (kvůli nim vlhne zeď). Mám představu, ve které části zdi jsou roury situovány, potřebuji ovšem nalézt jejich přesnou pozici, abych věděl, do jaké části zdi začít kopat. Plány bohužel od předchozí majitele nemovitosti nemám. Potřeboval bych něco jako "zrentgenovat" zeď. Jakým způsobem byste roury hledali? Rozkopat celou zeď mi přijde jako celkem přehnané řešení (z druhé strany/koupelny) nemohu rozkopat celou zeď kvůli velmi drahým obkladům, proto bych ze strany pokoje potřeboval najít konkrétní místo a s ním poté pracovat ze strany koupelny, kde bych sundal pár obkladů (případně je nahradil náhradními)

Děkuji za každou odpověď,

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ale to je přeci o penězích!

Termokamera, pustíte teplou a studenou vodu, na fotkách to poznáte.

Rentgen stěn se rovněž provádí.

dodejte foto, lépe se radí.

Diagnozu jste navrhl "buď špatně zaizolované nebo poškozené" tak uvedené místo "otevřete"

kjanik112*
hodnocení

2x

Na zdi zvenku koupelny zkusmo určete, kudy asi trubky vedou.Pak si nechte u kováře nakovat hodně tence vytažená sekáče.Někdo ať Vám na zdi přidržuje mokrý hadr ( minimální prášení) a do něj opatrně vysekávejte kolmou drážku, až najdete trubky-pak půjdete po nich. Je možné udělat nad trubkama a pod trubkama vodorovný řez el. bruskou s nejtenším keramickým kotoučem. Pak se to vyseká mezi nimi. Pokud máte obklad nalepený na proužkách po hřebenovém hoblíku, vyslovuji soustrast- obkládačky budou odpadat jak listí na podzim. Do koupelny rozprostřete koberce, aby neroztřískaly dlaždice.(viz Wikipedie-Hladítko). Kdysi se lepily obkládačky celou plochou-a bylo možno bezstarostně mlátit, ani se nehly. Já a ostatní kolegové rádcové Vám přejeme úspěšné zvládnutí díla.

ddccd
hodnocení

Takže situaci budu řešit následovně:

Poblíž mého bydliště sídlí firma, která se zabývá měřením termokamerou. Už jsem jim zaslal zprávu.

V koupelně pustím teplou vodu a během toho, jak bude téct, se pořídí termosnímek a tím se zaměří roura s teplou vodou. Vedle ní povede studená voda, ze které voda pravděpodobně uniká.

Děkuji všem za odpovědi.

jabraka*

Nejprve si zjisti,kolik to bude stát,aby ses nepříjemně nepřekvapil.Druhou možnost bych viděl v tom,odšroubovat(po zastavení přívodu)nějaký instalační prvek na začátku vadné trubky a vsunout do ní ocelovou strunu,používanou na protahování drátů.Nebo by možná stačil dostatečně dlouhý kablík.Pak by identifikace trasy indikátorem kovů neměla být problémem.

JABRAKA

hodnocení

0x

V podstatě potřebuš dětektor kovů, tedy něco takového:

bono-naradi.cz/...

V některých kutilských centerch se dají za malý poplatek zakoupit.

doplněno 07.03.10 12:13:

V některých kutilských centerch se dají za malý poplatek zapůjčit :) ale zakoupit se dají taky.

slonbonjohn*
hodnocení

0x

K těmto účelům jsou detektory kovů. Ty levnější - cca kolem 400 - 500 kč však detekují jen do hloubky několika mm. Zkusil bych se poptat řemeslníků - elektrikáři, instalatéři.

ddccd
hodnocení

V příspěvku jsem zapomněl dodat, že se jedná o roury z plastu. Tudíž detektor je nepoužitelný.

slonbonjohn*

Pokud problém není moc daleko od vodovodní baterie, dá se ona sundat a do plastového potrubí vsunout drát nebo lanko. Pak není s detekcí problém.

kjanik112*
hodnocení

0x

Máte ve zdi plast, nebo pozinkované ocelové trubky?Jak starý je ten rozvod vody?

ddccd
hodnocení

stáří je circa 20 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]