Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvedení vody od soklu, dlaždice na štěrku?

Od: jardala odpovědí: 3 změna:

Dobré ráno,

poprosil bych o rádu. Mám plochou střechu, takže bez přesahu a tudíž hodně vody steče po fasádě k patě soklu. Uvažoval jsem, že jednoduše koupím dlaždice (50x50x4) a prdnu je tam, ale co všude čtu tak je to docela proces: 20 cm hrubého štěrku, pak asi 5 cm jemného, zhutnit...Je možné to udělat nějak jednodušeji? Slyšel jsem, že někdo jednoduše dlažbu pokládá jen do pár cm vrstvy písku, nebo prostě na hlínu. Ale tam předpokládám, že to mráz trochu rozhází, ale tak to asi nevadí, jde mi hlavně o tom, aby to v malém spádu odvedlo aspoň nějakou vodu půl metru od domu.

Díky moc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Můžete být v klidu, ten chodníček okolo neslouží k odvedení vody ale aby bláto necákalo na sokl. Takže si tam dejte třeba štěrk, když se vám zdá, že to je složitý

mate59
hodnocení

0x

Vyřešil bych to,aby voda nestékala po fasádě.Ta odejde jinak brzo.

petera*
hodnocení

Tak my máme také dům s plochou střechou - prostě bez přesahu střechy bude fasáda zatížená vodou více, hlavně (v našem případě) západní strana, takže je dobré nešetřit na omítce (dražší silikátová, např.). Ale jinak to nevyřeší, pokud teda nemá špatně sklon na atice...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]