Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
jsem majitelkou bytu v bytovem dome, byt v soucasne dobe radne pronajimam.
Opakovane se stalo to, ze si moje najemnice stezovala na chovani sousedky v byte nad ni (o patro vyse):
Sousedka mou najmenici napada za koureni cigaret na balkone, argumentuje obtezovanim jeji rodiny i ostatnich sousedu v byte. Limituje mou najemnici casy, ve kterych "muze" kourit a odvolava se paragrafem 1012 a 1013 obcanskeho zakoniku a hrozi zalobou proti me osobe.
Zaroven podotykam, ze moji najemnice tato sousedka opakovane "potrestala" tim, ze na ni a jeji veci (povesene pradlo na balkone) vylila z balkonu vodu.
Dale je opakovane ze strany one sousedky porusovan klid v byte me najemnice nadmernym hlukem z bytu, coz zpusobuje me najemnici zdravotni a jine komplikace. Doposud jsme tyto zalezitosti se sousedkou neresili.
Krome teto zalezitosti mi ona sousedka (tato domacnost) pred lety poskodili strop v byte poruchou pracky (voda), kterou mi doposud neuhradili, jelikoz udajne nemeli pojisteni. Ja jsem po nich tuto skodu doposud nevymahala. Nyni bych tak - i vzhledem k uvedenym skutecnostem - rada ucinila. Muj dotaz zni, zda a na jakem zaklade na to mam narok.
Dekuji mnohokrat za jakoukoli pomoc s resenim uvedenych temat.
Preji Vam vse dobre a tesim se na odpoved.
Podle mě řešíte 2 různé věci.
Co se týká poškození stropu v bytě - to byste musela nějak dokázat. Jestli je to už starší záležitost, tak patrně neuspějete s požadavkem na náhradu.
Pokud není vaše nájemnice spokojena s chováním vaší sousedky, tak si to patrně bude muset vyřešit sama. Pokud tedy nejste kromě "paní domácí" také její opatrovnicí.
Jo, a kouření mi také vadí. Tedy mně nevadí, nemám sousedy, ale kamarádka měla byt v řadovce, sousedka kouřila venku na balkóně (balkóny oddělené zdí). Nemusel ani moc foukat vítr, a měla kouř v celém bytě. Bohužel nejdřív kouř a pak honem letěla pozavírat okna.
Co si představujete pod pojmem "nadměrný hluk", také nevím. To tam paní pracuje se sbíječkou?
Není zač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.