Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravnena stiznost + narok na odskodneni?

Od: kopretinka* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

jsem majitelkou bytu v bytovem dome, byt v soucasne dobe radne pronajimam.

Opakovane se stalo to, ze si moje najemnice stezovala na chovani sousedky v byte nad ni (o patro vyse):

Sousedka mou najmenici napada za koureni cigaret na balkone, argumentuje obtezovanim jeji rodiny i ostatnich sousedu v byte. Limituje mou najemnici casy, ve kterych "muze" kourit a odvolava se paragrafem 1012 a 1013 obcanskeho zakoniku a hrozi zalobou proti me osobe.

Zaroven podotykam, ze moji najemnice tato sousedka opakovane "potrestala" tim, ze na ni a jeji veci (povesene pradlo na balkone) vylila z balkonu vodu.

Dale je opakovane ze strany one sousedky porusovan klid v byte me najemnice nadmernym hlukem z bytu, coz zpusobuje me najemnici zdravotni a jine komplikace. Doposud jsme tyto zalezitosti se sousedkou neresili.

Krome teto zalezitosti mi ona sousedka (tato domacnost) pred lety poskodili strop v byte poruchou pracky (voda), kterou mi doposud neuhradili, jelikoz udajne nemeli pojisteni. Ja jsem po nich tuto skodu doposud nevymahala. Nyni bych tak - i vzhledem k uvedenym skutecnostem - rada ucinila. Muj dotaz zni, zda a na jakem zaklade na to mam narok.

Dekuji mnohokrat za jakoukoli pomoc s resenim uvedenych temat.

Preji Vam vse dobre a tesim se na odpoved.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Náhradu škody po letech snad ani nemá smysl zmiňovat. Jinak k dotazu - předpokládám, že vy nechcete, aby se ve vašem bytě kouřilo. Ale přenést smrad na sousedy přece není řešení. On ten kouř opravdu dokáže zamořit celý byt. Nájemnice se především má sama začít chovat ohleduplně k ostatním. Pak žádné problémy nebudou.

hodnocení

3x
Ja sice nejsem kuřak ale aby mi někdo poroučel kdy si mužu jit ba svuj balkon zapalit a kdy ne nebo mi dokonce polejval vypraný pradlo či mi snad napadal tak to snad neeee!
To bych s tou ježibabou zacvičil tak že by jí přešel veškerej humor *čert*
Paní doporučte at si pořídí slzný sprej či elektrický obušek a neváhá to v případě napadení použít

hodnocení

0x

Podle mě řešíte 2 různé věci.

Co se týká poškození stropu v bytě - to byste musela nějak dokázat. Jestli je to už starší záležitost, tak patrně neuspějete s požadavkem na náhradu.

Pokud není vaše nájemnice spokojena s chováním vaší sousedky, tak si to patrně bude muset vyřešit sama. Pokud tedy nejste kromě "paní domácí" také její opatrovnicí.

Jo, a kouření mi také vadí. Tedy mně nevadí, nemám sousedy, ale kamarádka měla byt v řadovce, sousedka kouřila venku na balkóně (balkóny oddělené zdí). Nemusel ani moc foukat vítr, a měla kouř v celém bytě. Bohužel nejdřív kouř a pak honem letěla pozavírat okna.

Co si představujete pod pojmem "nadměrný hluk", také nevím. To tam paní pracuje se sbíječkou?

Není zač.

hodnocení

0x
Nájomníčku odnaučte od cigariet a bude kľud. Ťažko budete hľadať u niekoho zastanie, ak smradíte susedom do bytu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]