Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barva na rezavý kov

Od: milab® odpovědí: 8 změna:

zdravím, máte někdo zkušenosti s barvou na rezavý kov hammerite, nějak tak se to jmenuje, opravdu to funguje a dál to nerezne? díky M

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
07.09.21 20:25
hodnocení

4x

funguje

jenda22
hodnocení

2x

Povrch musí být obroušený. Jinak barva odpadne s vrchní vrstvou oxidu železa. Nemusí být na kov.

olinl
hodnocení

2x

Ošetřuji stříbrným Hammeritem podvozky aut i výfuky, stačí jen obrousit tu hrubou rez ocelovým kartáčem, já ještě "dočistím" mosazným kartáčem-svým způsobem dojde k pokovení mosazí, toto se mi osvědčilo nejvíc a na to rovnou stříbrný Hammerit. Můžeš i odmašťovat, ale na spodku auta to zrovna moc nejde, pokud "stojí na kolech". Ten stříbrný má částečky hliníku a příjde mi, že je o trochu odolnější než Hammerky jiných barev, ale ty drží také dobře na rezavém železe. Některý rádce poradny uvádí ještě jeden typ barvy na rezavé části auta, že má být pružnější a odolnější nárazům odlétajících kamínků. Hammerite nedoporučuji na komínky a velmi horké části kotlů, krbů apod. Krom jiného dost dlouho "smrdí", takže s tím dělat venku nebo hodně větrat. Dávám dvě vrstvy, případně podle nerovnosti i tři. Za mě je to dobrá investice.

Modrou Hammerite jsem natřel přímo na rez disky kol na starém fiatu125p ,přežili i další auto -ibizu. po celou dobu od nátěru beze stop koroze. Takže asi funkguje. Jinak prý byla vyvinuta na nátěr lodních trupů!

asd1

To druhý je Alkyton, na rozdíl od Hammeritky má olejový základ a není tak křehký.

jendad
hodnocení

0x
A co antirezin?

hodnocení

0x

Určitě Hammerite a na očištěný (alespoň ocelovým kartáčem) podklad. Je to super barva a prakticky na věky. Jen pro ilustraci ... v minulém století se k nám dovážely různé stroje, m.j. např. průmyslové japonské šicí stroje Yuki, které byly právě touto barvou natřené. Tenkrát se jí říkalo "kladívková barva" pro její typickou strukturu a většinou byla ve stříbrném nebo nazelenalém odstínu. I po těch 60-ti letech je povrch těchto strojů jako včera natřený. Někde se samozřejmě oděrka, vzhledem k četnosti používání, najde, avšak rezavá místa nikde.

vlsta2*
hodnocení

0x

Rád se také připojím. Ano Hammerite nebo Alkyton fungují. Mám lety vyzkoušeno. Jak zde bylo uvedeno, "alespoň” kartáčem odstranit drobné rezavé šupinky a samozřejmě odmastit. Mám s hammerite např. natřené kovové sloupky kolem celého pozemku, dnes již přes deset let, kladívková měděná. A mimo to že je trochu vyšuslá od slunka, drží dobře. V práci jsme mnohokrát používali zase alkyton, na kovové části strojů při repasi. Ať hladký nebo kladívko. Nanášeli jsme štětcem válečkem a také jsme i stříkaly. Tam efekt kladívka byl menší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]