Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamezení vnikání ptactva do krovu přes štít

Od: michals odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenost se zamezením vniknutí ptáků a myší do krovu přes štít? Máme udělané podbití střechy, ale na štítu je mezera, viz přiložená fotka, a tamtudy se nám do krovu dostávají hlodavci, atd.

Napadlo mě tam dát mřížku (což by znamenalo rozebírání tašek), nebo použít pěnu (což by mohlo být jednodušší).

Má někdo nápad?

Díky, Michal

Zamezení vnikání ptactva do krovu přes štít

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak nejlepší bude sundat krajové tašky, přibít lať, natřít a tašky dát zpět. Co vymýšlíte za blbiny?

hodnocení

0x

zkuste ty fotky jinak - já nic nevidím

doplněno 07.09.21 13:04:

Tak z fotek si dokážu představit dvě možnosti "průchodu".

Jedna je pod krytinou - škvírka u podbití u každé křidlice... tam asi může pomoci nějaký filc - takové pěny jsem kupoval ve stavebninách na vyplnění děr u vln plechové střechy. Myš tudy ale prolézt může vždy. To řeším opakovaným trávením a výměnou pastiček na myši.

Další možnost je po zdi - škvírou zdiva... a to chce prostě dodělat fasádu.

Nějaké mřížky tu asi budou zcela zbytečné - myš proleze klidně pod střešní taškou.

doplněno 08.09.21 12:20:

jsem to zvětšil - pokud nemá někdo možnost zvětšit si v mobilu třeba...

tu škvíru tvoří tašky - krajní lať ve tvaru "zubů" na míru si představit nedovedu... resp. raději bych tam rval molitan než na míru řezal lať.

Zamezení vnikání ptactva do krovu přes štít #2

zkuste jiný formát - třeba si na obrazovce vyfotit "výstřižkem" a uložit v malování - třeba to bude kvůli velikosti nebo typu přílohy.

michals
hodnocení

Já jsem právě našel o víkendu mrtvou zaklesnutou krysu ve škvíře mezi podbitím a taškou. V té velké škvíře. Fotka je opravdu tmavá, to se omlouvám. Reším to taky trávením, ale je to na chalupě a přes zimu tam nejezdíme. A nevím, co pak může udělat se zateplením.

zkusil bych to tím molitanem do střech - na stavebninách poradí, případně kolega @milancukrar přímo s konkrétním typem zboží. Osobně bych do toho ještě narval nějaké nerezové drátky, hřebíky nebo něco takového - a hroty vně - to nějak "přilepit" do škvíry, aby to nevypadlo.

Takové hroty bývají někdy na stavbách proti holubům - jestli víte, co myslím

michals
hodnocení

Díky za rady. Koupil jsem mřížkové pásky a dám je tam. Sundám tašky, přiklepnu k latím. To snad bude ok.

hodnocení

0x

Pěnu mikoliv, ale mřížku, aby to větralo.

Obrázky jpg můžete, ale pozor na velikost obrázku.

michals
hodnocení

Všechny mřížky které jsem našel, tak jsou pod okap. ale žádné, které se dávají ze štítu pod tašky.

Tam kde je mezera a není palubka, dáte mřížku, či molitanové pásy. Fotka je moc tmavá a nevidím díru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]