Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenost se zamezením vniknutí ptáků a myší do krovu přes štít? Máme udělané podbití střechy, ale na štítu je mezera, viz přiložená fotka, a tamtudy se nám do krovu dostávají hlodavci, atd.
Napadlo mě tam dát mřížku (což by znamenalo rozebírání tašek), nebo použít pěnu (což by mohlo být jednodušší).
Má někdo nápad?
Díky, Michal
zkuste ty fotky jinak - já nic nevidím
Tak z fotek si dokážu představit dvě možnosti "průchodu".
Jedna je pod krytinou - škvírka u podbití u každé křidlice... tam asi může pomoci nějaký filc - takové pěny jsem kupoval ve stavebninách na vyplnění děr u vln plechové střechy. Myš tudy ale prolézt může vždy. To řeším opakovaným trávením a výměnou pastiček na myši.
Další možnost je po zdi - škvírou zdiva... a to chce prostě dodělat fasádu.
Nějaké mřížky tu asi budou zcela zbytečné - myš proleze klidně pod střešní taškou.
jsem to zvětšil - pokud nemá někdo možnost zvětšit si v mobilu třeba...
tu škvíru tvoří tašky - krajní lať ve tvaru "zubů" na míru si představit nedovedu... resp. raději bych tam rval molitan než na míru řezal lať.
zkuste jiný formát - třeba si na obrazovce vyfotit "výstřižkem" a uložit v malování - třeba to bude kvůli velikosti nebo typu přílohy.
Já jsem právě našel o víkendu mrtvou zaklesnutou krysu ve škvíře mezi podbitím a taškou. V té velké škvíře. Fotka je opravdu tmavá, to se omlouvám. Reším to taky trávením, ale je to na chalupě a přes zimu tam nejezdíme. A nevím, co pak může udělat se zateplením.
zkusil bych to tím molitanem do střech - na stavebninách poradí, případně kolega @milancukrar přímo s konkrétním typem zboží. Osobně bych do toho ještě narval nějaké nerezové drátky, hřebíky nebo něco takového - a hroty vně - to nějak "přilepit" do škvíry, aby to nevypadlo.
Takové hroty bývají někdy na stavbách proti holubům - jestli víte, co myslím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.