Dobry den, mame kotel Dakon KZ15B z r. 2005 na vodu i radiatory. Pred tydnem zacal ukapavat z cerveneho pojistneho ventilu, az 5litru za noc. Odpustenim vody (misty s cernym sedimentem a neprijemnym pachem) a snizenim tlaku ze 2 baru na 1 se to spravi, ale behem 6-12 hodin to udela zase, a to i pri vypojene elektrice a vypnutem privodu vody do zasobniku (bojleru)! Jinak funguje plne a chybu nehlasi. Co se to deje? Je treba neco vycistit nebo vymenit?
U mě to způsoboval obdobně v plynovém kotli Protherm Tiger dopouštěcí ventil, respektive TĚSNĚNÍ na napouštěcím/dopouštěcím ventilu na armatuře v kotli-tlačila se tam voda z vodovodního řádu (až 6 bar), přetlakový ventil je na 2,5 barů. Obrázek Prothermu - s modrou PVC "čepicí" je zmiňovaný dopouštěcí ventil (dole vedle zapalovacího modulu a přetlakového ventilu). Když to teď čtu, tak máš vypnutý veškerý přívod vody do kotle, takže to vypadá na přefouklou expanzku, no ..
petr9
Všem děkuji, opravdu propouštěl přívodní ventil, ale byl i prasklý šnek v zásobníku. Expanzka v pořádku. Opraveno za 9000Kč na dílech.
Vyměnit expanzku v kotli, pokud je a nebo tu externí a správně natlakovat vzduchem při systému vody bez tlaku (pak až dotlakovat vodu na nějakých 1,4bar).
Taky bych tipnul expanzní nádobu. Bohužel ty vnitřní jsou drahé skoro jako kotel. Lepší je namontovat přídavnou vnější. Poradí servisní technik-topenar
Dělalo mi to na kotli Immergas. Po 6 létech začal ukapával pojistný ventil.Nepomohla vyměna pojistného ventilů v kotli .Musel jsem pridat na vývod teplé vody z kotle k bateríím malou expansní nádobku.Prý se v přivodním potrubí z venku zvednul tlak vody.Doteď v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.