Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poradíte obchod, který nabízí prodej a zapojení plynového sporáku? Potřeboval bych i novou hadici, ale nevím jakou? Jedná se o tento sporák MORA .
Jediný obchod, který jsem našel je datard, cena instalace 1899kč bez materiálu. Je to dobrá cena?
Předem děkuji za radu, Pavel
má to dvě stránky, ta první je že nic na tom není a zvládne to leckdo mnohdy líp než nějaký plynař lajdák. Ta druhá stránka je že plynový sporák je vyhrazené plynové zařízení které vyžaduje připojení osobou s patřičným osvědčením a oprávněním tuto činost vykonávat. Takže rady typu neumíš zašroubovat hadici, nebo argumenty zapojil jsem spousty sporáků bych byl opatrný
Je to drahý jako prase, ale v dnešní době těžko seženeš levnějšího řemeslníka..
Ovšem stačí koupit hadici a našroubovat jí. Nic složitého. Pokud je na přívodu bezpečnostní ventil (při porušení hadice /např. požár/ automaticky uzavře přívod plynu) tak může být hadice na plyn "gumová", pokud aut. ventil není tak musí být kovový vlnovec. Hadici při montáži nesmíš zkroutit do vrtule. Po montáži omydlit jestli to těsní. Používat materiály určené pro plyn.
To je všechno...
Hadici např. toto:
Pavlosi, Vy neumíte zapojit sporák, aby to nebouchlo?
Už jste někdy na vlastní oči viděl, že někdo kvůli tomu přišel o záruku? Copak se asi u sporáku může pokazit zapojením hadice.
A pokud se nechce otrávit,ať nevaří a raději si najme kuchaře.
Obrázků správného zapojení lze najít dost. Je to i na návodu,který je připojen k hadici. Jak se kontroluje případný únik,lze také snadno dohledat.
Ještě nestírejte zem neb uklouznete a zabijete se. Raději to nechte na úklidové firmě
Pavlosi, za svůj život jsem zapojil desítky sporáků, nikdy jsem nepřišel o záruku, nikdy se nestalo neštěstí.
Ale já se Vás ptal na něco jiného.
Pane Milane, ano, já "už" to umím. Od té doby, co mně ten plynař dal nejdříve za uši a potom školení, co jsem udělal špatně. A to je ten problém, lidé připojí nějak hadici a netuší, že špatně... Ta hadice, co se povolila - byla namontovaná u vysunutého sporáku, otestovaná mýdlovou vodou a když sporák zasouvali na místo, napružili ji tak blbě, že se za prvé opírala o ten sporák a za druhé se povolovala matice. Únik plynu po několika měsících, maticí šlo točit rukou, nic moc...
To jsi dobrá lama když namontuješ hadici že čumí za sporák a při zasouvání jí tlačíš do zdi a tim povolíš koleno... Lidstvo degeneruje.
Jj, lidstvo degeneruje. Je to vidět i na tom, že nechápe psaný text. Já to nemontoval, já to spravoval. Od plynaře jsem dostal za jinou chybu... Něčím jsem tě namíchl, Asd1?
Pokud si koupíš sporák sám a budeš chtít pouze provést připojení, tak se ti na to každý topenář vykašle.
Takže zkus obvolat místní topenáře a zeptat se jich, kdo by byl ochotný dodat ti a připojit plynový sporák.
O takovou práci nebude velká rvačka, takže musíš doufat,že někdo bude ochotný a najde si na to pár hodin času.
On i ten obchod musí mít domluveného nějakého technika, který tu instalaci provede. A pokud ho obchod platí dobře a technik si nemusí shánět jinou práci, tak bude termín zapojení skoro ihned. Pokud si ale technik domlouvá i další kšefty, tak se taky může stát, že následující dva týdny už nemá volný termín a budeš muset počkat.
U nového sporáku je potřeba také seřídit hořáky!
A zkontrolovat těsnost u regulátoru tlaku, případně se dává nový.
Pokud bydlíte v bytovém domě, pozor na ohrožení sousedů.
Souhlas s pcmani.
Viděla jsem od úniku plynu nadzvednutou střechu na baráku a posazenou o 20 čísel vedle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.