Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit mravenců v bytě?

Od: adri* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, poradil by mi někdo, co platí na mravence, kteří mi lezou na wc a po kuchyni? Nějaký účinný přípravek na jejich vyhubení. Má někdo zkušenosti např. s tímto na fotce? Děkuji všem za rady.

Jak se zbavit mravenců v bytě?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mfra
hodnocení

1x

Jediným vhodným a účinným prostředkem je pouze specifická požerová nástraha, kterou dělnice požírají, donášejí do hnízd, nakrmí jí ostatní příslušníky kolonie, včetně samic a larev, čímž celé kolonie likvidují. Nejlépe začátkem topné sezóny naklást.

dewolf.cz/... Ale prý toto neprodají každému, jen deratizátorovi.

♦Otázku "jak na mravence faraony"se můžete pokusit vyřešit následovně:

Utěsněte všechny možné vstupní body včetně dírek a trhlin ve zdech a okolo oken

Udržujte pracovní plochy a podlahy čisté a bez drobků

Skladujte potraviny ve vzduchotěsných nádobách

Pravidelně vynášejte odpadky

Používejte odvlhčovač vzduchu, abyste zabránili hromadění vlhkosti

Odstraňte větve stromů a keřů v těsné blízkosti domu či bytu

♦použití aroma a kyselosti - mravenci nemají rádi aromatické bylinky, kyselost citrónu ani pálení pepře. Všechny tyto přípravky, které máme běžně v domácnosti mohou pomoci v boji proti mravencům.

A především: zvažte pro hubení mravenců faraonů najmutí odborníků. Jedině ti vás dokáží mravenců faraonů bezpečně a natrvalo zbavit.

adri*
hodnocení

ještě doplnění...jedná se o takové malé červené (nejsem odborník takže netuším jak se jmenují)

hodnocení

0x

podle popisu jsou to faraoni , řešil jsem v 8 patrovém bytovém domě,(48 bytů ve dvou vchodech) a použili jsme toto Nástraha na hubení mravenců faraonů Protect .Nástrah je na trhu hodně,ale tato se nám osvědčila. Je to už 3 roky a jsme bez mravenců.

p.s. kupovali jsem velké množství a cena pak byla nižší

hodnocení

0x

Použila jsem a osvědčila se mi nástraha na mravence Bros.

Nejprve to byl děs - ti mravenci jako kdyby byli přitahováni do toho domečku, vypadalo to, že se stěhují odevšud právě k nám. Ale najednou tam nebyli.

A domečky jsem měla 2, oba jsem potom dala ještě "dojet" do skleníku, ale tam to fungovalo už jenom 1 sezónu.

hodnocení

0x

Áno,pomáha to,no ak sa to minie,tak môže prísť nová kolónia. Na mravce faraony je dokonca taký prípravok špeciálne určený,sú odolnejšie.

hodnocení

0x

Vyzkoušela jsem tuto i jiné, ale mravenci to naprosto ignorují. Loni to pomohlo, letos se jim u mne líbí :( .

maxitroll
hodnocení

0x
Mravenecnik
výtka
Upozornění od sys hejkal 09. 09. 2021 04:08:33
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.

veronica
hodnocení

0x

Každý má doma Ivermectin. Rozmačkat tabletu do silného alkoholu, přidat mletý cukr a usušit (5 mg by stačilo na 1 litr postřiku - pro porovnání). Pozn: Iv. ve vodě je téměř nerozpustný, proto alkohol.

Ivermectin doma nemáme a ani netuším, co to je. Nám pomohlo koření hřebíček.

hodnocení

0x

Pomohlo nám běžné koření, má ho doma každý, je to hřebíček. Udělala jsem po zemi několik malích hromádek hřebíčků a do druhého dne mravenci ze spíže zmizeli. Je to již několik let a znovu se neobjevili. Pro jistotu jsem tam nechala pár hřebíčků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]