Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zábrana kuně lézt po sloupku

Od: brambor* odpovědí: 7 změna:
Zjistili jsme, že nám kuna leze po sloupku pergoly na střechu pergoly a odtud na střechu. Co by jste doporučili jak kuně zabránit aby lezla po tom sloupku? Oplechovat ho, aby to klouzalo nebo udělat na sloupku límec? Jak velký? Jiné nápady? Díky
Brambor

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

1x

Uříznout sloupek. Dát límec.

Stejně se tam podle mne dostane jinudy.

ehorvath
hodnocení

1x

Kuna nám leze na střechu po okapovém svodu, takže se zdá , že lezení po plechu jí nebude činit moc obtíží. Vždy po sobě zanechá na rouře stopy od mokrých nebo zablácených tlapek, čímž se prozradí. Občas jednou za dva až tři roky naleju do postřikovače na kytky zbytky různých kolínských a vod po holení a vystříkám i zmíněné svody a půdní prostory. Nechci to zakřiknout, ale zatím to funguje. Jinak kuna se jen tak lehce chytit nedá.

olinl
hodnocení

0x

To oplechování mi přijde nejvhodnější. Šlo by si zapůjčit i nějakou "mírumilovnou" past, zvíře odchytit a vypustit o několik kilometrů dále.

kenav
hodnocení

0x
Na roure nebo na sloupků udělat límec že 150 hřebíků,určitou dobu vám provede nějakou pomstu mě chodila týden kalet ke vchodu
brambor*
hodnocení

150 hřebíků? To je jeden vedle druhého. To bych mohl udělat rovnou plechový.
kenav
Ale ne,150tky hřebíky,pásek plechu,po 2cm ty hřebíky, stačit po obvodu.

jenda22
hodnocení

0x

Nenamáhejte se zbytečně. Vleze tam jinam. Něco je tam pro ni zajímavé a tak tam prostě bude lozit dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]