Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych vyčistil labyrint změkčovače myčky nádobí Indesit. K labyrintu se dostanu odkrytím levé plechové bočnice myčky, konektory i hadičky jsem schopen odpojit, nicméně samotný labyrint drží skrz vnitřní plastový "nalévák" vody do myčky. Zkoušel jsem s ním otáčet, zda nění nějak aretován, ale nejde mi ani na jednu stranu, poradíte jak na to? Děkuji.
Zdravím, labyrint se vyndá otočením zděřové růžice proti směru hodinových ručiček. Normálně rozepřením sikovek mezi "šprušle" zděře, co nejblíže k vnějšimu nákružku, aby byla větší páka. Nechytejte to za střed, to byste orval! Je tam o kroužek jako těsnění. Při zpětné montáži se mi nikdy nepovedlo utěsnit - vždy to teklo, takže se asi musí měnit i onen o kroužek, těsnící plochu mezi labyrintem a nerezovým plechem vany. Já ho neměl, tak jsem styčné plochy opatlal silikónem, on se tam při dotažení "nalévací" zděře hezky rozleze, mezi labyrint a vanu a neteče to. Labyrint pak čistím vloženými matičkami (M3, 4) a silným magnetem jezdím po povrchu, matičky to řádně vevnitř očistí. Dejte vědět, jak to dopadlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.