Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyndat labyrint myčky

Od: honza8 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, rád bych vyčistil labyrint změkčovače myčky nádobí Indesit. K labyrintu se dostanu odkrytím levé plechové bočnice myčky, konektory i hadičky jsem schopen odpojit, nicméně samotný labyrint drží skrz vnitřní plastový "nalévák" vody do myčky. Zkoušel jsem s ním otáčet, zda nění nějak aretován, ale nejde mi ani na jednu stranu, poradíte jak na to? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím, labyrint se vyndá otočením zděřové růžice proti směru hodinových ručiček. Normálně rozepřením sikovek mezi "šprušle" zděře, co nejblíže k vnějšimu nákružku, aby byla větší páka. Nechytejte to za střed, to byste orval! Je tam o kroužek jako těsnění. Při zpětné montáži se mi nikdy nepovedlo utěsnit - vždy to teklo, takže se asi musí měnit i onen o kroužek, těsnící plochu mezi labyrintem a nerezovým plechem vany. Já ho neměl, tak jsem styčné plochy opatlal silikónem, on se tam při dotažení "nalévací" zděře hezky rozleze, mezi labyrint a vanu a neteče to. Labyrint pak čistím vloženými matičkami (M3, 4) a silným magnetem jezdím po povrchu, matičky to řádně vevnitř očistí. Dejte vědět, jak to dopadlo.

honua8
Dobrý den, děkuji za odpověď. Určitě Vaší radu vyzkouším. Počítám s tím, že labyrint ani čistit nebudu, našel jsem ho jako nový díl za 800 Kč, takže rovnou objednám nový a spíš se zaměřím na těsnění mezi plechem a labyrintem jak píšete. U současného labyrintu nejsou kanály úplně ucpané, nicméně trochu ano, protože voda za provozu nestíhá z labyrintu odcházet a část jí jde nejnižším přepadem ven, momentálně jsem tenhle problém vyřešil tak, že jsem bez sundavání labyrintu nejnižší přepad zatěsnil tmelem, odolným vůči tomuhle prostředí. Vyzkoušel a pozoroval jsem jeden proces mytí a funguje to, voda stačí odtékat a na vyšší přepad se zdaleka nedostane. Prozatím to beru jako provizorní řešení než objednám nový labyrint a jakmile se projeví opět nějaká závada, vyměním jej za nový.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]