Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druhá plomba na katastru nemovitostí

Od: pidgiin® odpovědí: 3 změna:

Potřeboval bych poradit ohledně plomby na katastru. Kupuju byt a celé se to nějak protahuje. 12. 8. jsem uzavřel kupní smlouvu a 13. 8. mi to makléř zanesl na katastr, kde podal návrh na vklad a vyznačila se plomba. Pak jsem já a banka poslali peníze na účet advokátní úschovy, 26. 8. tam peníze přišly. Makléř mě informoval, že až peníze přijdou, musí zajít na katastr znovu. V nahlížení do katastru je vidět, že tam doopravdy byl, 31. 8. je tam vyznačená druhá plomba a běží znovu 20denní ochranná lhůta.

Chtěl bych se zeptat, jestli je takový postup normální. A pokud ne, jaký by k tomu makléř mohl mít důvod, že takhle postupuje?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dd
hodnocení

3x
První plomba byla pro zástavní právo banky. Druhá pro změnu vlastníka - převod pro vás. Je to standardní postup.

vlasta2
hodnocení

2x

bohužel je to normální. Vydržte pár dní a bude to vaše. Já kupoval pozemek a vzpomínám že tam byla taky plomba nadvakrát

tomas13
hodnocení

2x
Nepřijde mi to standardní. Většinou jsou napřed peníze v úschově (jasné definované možností kam peníze půjdou či nepůjdou), poté vklad na katastr, po zapsání vás jako nového majitele, uvolnění peněz dle dohody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]