Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně přichytit lištu nopovky do xps?

Od: nopino odpovědí: 3 změna:

Dobré ráno, chtěl bych poprosit o radu. Mám zateplený a odizolovaný sokl, zvenku pro jistotu ještě oddělený nopovou fólií od zeminy. Nejsem si jistý, jak do XPS připevnit zakončovací lištu nopovky: pouze šrouby? Šrouby v hmoždinkách? A použít případně hmoždinky do polystyrenu? Jinak na soklu je marmolit, ale to je asi jedno.
díky!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
Hmoždinkou FID nebo podobnou. Do marmolitu předvrtat, jinak se může kus vylomit. Samozřejmě že ne až do zdi, přece to nebudete kotvit třeba 20 cm do zdi předraženou kotvou nebo si dělat tepelný most.

hodnocení

0x

K tomu účelu se prodává systémová zakončovací lišta, která se kotví do zdi.

Jak správně přichytit lištu nopovky do xps?
nopino

No já tuhle (nebo velmi podobnou) mám, ale právě nevím jak jí správně zakotvit do toho XPS, kterým je sokl zateplený. Nebo to myslíte tak, abych provrtal XPS až na zed?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]