Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
rekonstruuji si dům, kde je ústřední topení v přiznaných kovových trubkách a litinové radiátory.
Radiátory chci nahradit "hezčími" plechovými a potrubí schovat do zdi.
Když koukám na cenu měděných trubek napadá mne myšlenka to nechat udělat v plastu.
Důvod: cena a co jsem četl, tak ani měděné trubky nevydrží věčnost a prý může mít kratší životnost něž kovová.
Jakou máte zkušenost s topením v plastu? Případně prosím o konkrétní typ který doporučujete.
Případně proč né v plastu.
Kotel mám na uhlí Benekov C26
Děkuji
..také souhlas s ponecháním litinových radiátorů, uvnitř je dost vody a jen tak nevychladnou. Plecháče jsou během chvilky studené kvůli menšímu množství vody. Osobně bych nechal pouze předělat ty stávající železné trubky do zdi, nevím ale do jaké míry je to reálné.
..ještě doplním, že litiňáky se snadno udržují, v dvoudeskových plecháčích se drží prach, který se špatně čistí.
Měď musí být poctivě udělaná, pájený rozvod je něco jiného než svařovaná ocel. jak už bylo zmíněno,není to jen o ceně ( nejen trubek, ale především tvarovek), plastové potrubí má podstatně větší dilataci.Vyrábějí se PPR trubky se zeleným pruhem pro topení, lepené CPVC se dá taky použít...Doma rozvod v podlaze v plastohliníku,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.