Nejste přihlášen/a.
Zdravím Prohrabávám se webovkama a nějak z toho nejsem moudrá, tak bych vás chtěla poprosit o radu.
Mám doma kočky a chtěla bych jim dát toaletu na náš záchod. Momentálně je byt v rekonstrukci, takže to nevyzkouším, ale pakliže v "jejich" místnosti provedu zamýšlené změny, už se mi tak toaleta nevejde. Ale na záchodě je tma. Tím myslím úplná tma. Žádné okno, žádný světlík a když dobře udělají dveře, tak ani žádné světýlko zpod dveří. Vím, že kočky jsou noční tvorové, ale vůbec si nejsem jista, nakolik zvládnou až takovou tmu. Jestli jejich oči nejsou přizpůsobené spíš na šero, které doteď bylo v jejich místnosti (ale teď už vlastně taky nebude). Napadlo mne dát jim na záchod noční světýlko, ale teď jsem v koncích.
Co tak koukám, tak ty světýlka se většinou zapínají ve tmě, to znamená, že by mi na záchodě svítily 24 hodin denně. To mi přijde zbytečné, ale hlavně mám strach, aby z toho nebyl třeba požár, když to pojede nonstop. Světýlka do zásuvky se senzorem pohybu nějak nemůžu moc najít, naprostá většina světýlek je právě na fotosenzor, nicméně nějaké by se našly. Jenže k tomu jsem zase četla, že PIR čidla nemusí malé domácí zvířectvo vůbec snímat, tedy by to bylo zbytečné, my lidé si rozsvítíme. No a HR nebo US čidla že se nedoporučují do bytů, protože ty naopak můžou snímat i to, co se děje za dveřmi.
Tak teď nevím. Má to nějaké řešení? Nebo stačí nechat zásuvku nainstalovat někam víc k zemi a PIR světlo vezme i kočku? Nebo se to dá vyřešit nějak úplně jinak?
Předem děkuji za radu.
Děkuji všem za rady. Zkusím to neřešit, a kdyby kočky měly problém, tak zkusím obyčejné LED světýlko.
dobře, děkuji za povzbuzení. vyzkouším to neřešit, a teprve kdyby byl problém, začnu panikařit je pravda, že kocourek, kterého už nemáme, se na záchod chodil schovávat před šrumem rodiny, vždycky se tam zavrtal do krabice s náhradními toaleťáky a byl spokojený. ale přeci jenom to tam chodil spát a kočky tam nechodí. tak uvidím, třeba fakt mám obavy zbytečně.
také mám ledkové světélko v koupelně, doporučuji - je to slaboulinké světlo a skoro nic nežere - ale mám ho kvůli sobě :D - kočky neřeším, ty vidí super i v naprosté tmě
+I ve velké tmě mají kočky zrak,kterým se dokáže orientovat.Někde by určitě stačila ledka,podobná jako kontrolka u přístrojů,aby se kočka orientovala v prostoru WC,Takovou svítilnu je možno napájet i z baterie trvale.Senzor by nutný nebyl.Dokonce by se mohla použít i malá solární sestava.Mám takovou na zahrádce,svítí zadarmo 12 LED světýlek už několik let.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.