Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce instalatéra

Od: kapal odpovědí: 10 změna:

Dobrý den.

Mám prosím dotaz. Zahrnuje práce instalatéra i bourání a odpojení vany při výměně rozvodů v koupelně? Instalatér mi sdělil ,že bourat vanu nebude./ vana je klasicky zazděná/.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

15x

To je vec dohody, dobry vodar / kurenar nema dovod stracat cas a robit spinavu robotu, ktoru zvladne aj opaleny pan Dezider s kladivom.

hodnocení

10x
Práce instalatéra zahrnuje to, na čem se s ním domluvíte.
Když jako elektrikář řeknu, že rozvody klidně natáhnu a vše zapojím, ale zedničinu nedělám, tak ji prostě nedělám.

hodnocení

6x
Jako instalater Vam vybouram starou vanu i nainstaluju novou. Za penize Vam provedeme vse komplet i obklady.

krtek6
hodnocení

3x

Slovo instalatér je od slova instalovat...z logiky věci by měl vanu pouze připojit...vanu spíš osazuje zedník potažmo obkladač...bouračky dělá dneska kde kdo

hodnocení

3x

Do náplně práce instalatéra to asi nepatří, ale není ivstalatér, jako instalatér.

Už je to tedy hezkých pár let. Tehdy jsem sehnal pana Instalatéra, který vyměnil 8 zazděných stoupaček v domě ze 30 let a když skončil, nikdo by skoro nepoznal, že se v bytech něco dělalo (muselo se akorát vymalovat). Dokonce sehnal i pár "retro" kachlíků, které se v té době už řadu let nevyráběly. Dokázal dokonce vybourat starý litinový sifon z podlahy pod obezděnou vanou, aniž by tu vanu demontoval (instalatéři OPBH kdysi neřešili, novou vanu připojovali přes další sifon a ten starý nechávali v podlaze). Při práci jsem ho tenkrát neviděl, dodnes nevím, jak to udělal. Kontakt na něj stále mám, ale dneska je problém ho přemluvit - má tolik práce, že další objednávky nepřijímá.

A také jsem poznal jednoho, který sice vyboural díru kolem odpadní roury, starou olověnou rouru omotal jakousi páskou a odešel. Že by vybouranou suť aspoň smetl na hromádku ho ani nenapadlo.

Zkrátka - když 2 dělají totéž, zdaleka to nemusí být totéž.

hodnocení

1x

Instalatér vám provede INSTALATÉRSKOU práci. Musíte si sehnat instalatéra, který bude ochoten provést i bourání, případně i následné zazdění. Je to věc dohody! Řemeslník určuje, co je ochoten dělat, nikoliv zadavatel.

hodnocení

1x

JJ, klasickej problém. Někteří lidé zkrátka vědí co (ne) chtějí dělat. A hýbat jim rukama postrádá smysl. Buďto to přijmete nebo se zařídíte jinak.

pb®
hodnocení

0x
Jak u nás v práci. Přijde jeden-rozkope zeď, přijde druhý-vymění trubku, přijde třetí-zadělá díru ve zdi, přijde čtvrtý-vymaluje a přijde pátý- uklidí bordel. Jako by to všechno byly tak vysoce specializované činnosti, že není v mentálních silách jednoho člověka se všechny tyto dovednosti naučit. A pak se najde domácí kutil, který všechny jmenované úkony zvládne sám.

Něco jiného pokud si něco dělám doma svépomocí a něco jiného pokud se tím živím.Proč by instalatér měl být zároveň zedník,malíř,obkladač ... domácí kuttil to nepochopí ale každá profese má svoje specifika a vyžaduje jisté znalosti a taky nářadí.

jabraka*
hodnocení

0x

Na výměnu vany si obvykle sjednáte firmu,která vám provede práci do finálky.Tedy se dá říci "na klíč".Dodá rozpočet a nakonec fakturu.Jeden človšk tu samozřejmě nedělá vše.,ale jen specializované úseky.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]