Nejste přihlášen/a.
Potřebuji dostat z talířové sady, zlacený dekor, prý se to dá nějakou gumou či co, nevím, nechci ale poškodit talíře, nesmí to do mikrovlnky. poraďte mi. název té gumy a nebo jinou fintu.
I kdyby to nějakým způsobem odstranit šlo, myslím, že by to byla škoda a talíře by už pak nevypadaly hezky. Když ohřívám něco v mikrovlnce, vložím to do ní s plastovou miskou s jídlem, navrch poklop, na linku si připravím talíře a po ohřátí to teprve na ně servíruju. Talíře do MT takřka nedávám.
Nebo si kupte několik levných, čistě bílých talířů, které do MT můžete dávat. A ty hezké, se zlatem, si nechte třeba na víkendové stolování. /slavnostnější/. Vždyť všechno se přece do MT nedává. Jaga.
Já to vyřešil po svém.
Talíře se zlatým lemem dávám normálně do mikrovlnky a ohňostroje si nevšímám. Po čase to už nedělá.
Dekor ale zůstává. Bez poškození podle mne sundat nepůjde, Jedině rozpustit kyselinou, pokud není krytý glazurou.
Hrnce případně konzervy používám v mikrovlnce běžně, ale je to lepší dělat bez nich. Neměly by se při otáčení dotknout stěny.
Pánové, budu oponovat. Před lety jsem si pořídila mikrovlnku. Tu nejjednodušší, co byla na trhu. Dbala jsem na to, abych do ní nevložila nádobí se zlatým a stříbrným dekorem. Šlapala jako hodinky. Když se před pár lety přistěhoval partner, zastával názor, že trocha kovu nemůže uškodit. Mikrovlnka jiskřila, ale točila se. Pak najednou zase se zlatem na talíři velká rána a bylo po mikrovlnce. Prý měla nějakou slabou ochranu... Malá lenost na začátku a zbytečný velký výdaj na konci!
Zdravím. Ta zlatá barva obsahuje kov. A jelikož bývá po celém obvodu talířů zlatý proužek či jiný dekor, tedy kovový dekor – a ten není přerušovaný, vytvoří uzavřený elektrický obvod => způsobuje v mikrovlnce jiskření či větší "nebezpečí". Takže není nutné odstraňovat celý zlatý dekor, ale stačí na 1 místě (pro sichr na 2 místech) "vyškrábat" zlatíčko a uzavřený obvod přerušit. Ida
Zdravím. Funguje to. (Vždyť jsme se to učili ve škole...) Ida
No tak po těchto komentářích, jsem dospěla k názoru zlato do mikrovlnky, ne! Nechci si ji odpálit. A škrabat dekor ze 6 talířů, se mi ale opravdu nechce, takže, já o tom vím, nyní mi zbývá jenom ohlídat manžela a vtlouci mu do hlavy, že na ohřev, tam nesmí tyto talíře strkat, ale obyčejné bez dekoru. Děkuji za názory. Super poradna, skoro jsem zapomněla, že tento Web mám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.