Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny zdejší odborníky a chtěl bych je požádat o radu a názor na:
1. V domě cca z roku 1914 plánuji srovnat podlahu liaporem/keramzitem a na to OSB desky nebo podlahové desky s perodrážkou. Výslednou výškou nejsem omezen. Konstrukce je klasická viz. obrázek (není můj). Horní nášlapná 3 cm prkna jsou v pořádku, ale celkově podlaha trochu pruží. Takže konečně ta otázka, nechat stávající podlahu a jít "nahoru" nebo odstranit horní prkna a pak teprve dorovnat atd. (celý původní podsyp odstraňovat nechci).
2. V této místnosti plánuji sádrokartonovou příčku - mám ji postavit až na hotovou novou podlahu nebo nejdříve vlastně příčkou místnost rozdělit a pak udělat podlahu v každé části "samostatně"?
Děkuji za rady a názory.
Já bych to rozebral až na nosné trámy a podbití, vše vyčistit, zkontrolovat hlavy trámů, chemicky ošetřit, vrátit záklop, kročejovou izolaci, Liapor, OSB desku do kříže, pochozí lino, či koberec, určitě ne plovoučku.
Na to pak příčky. Pokud bude povrch podlahy všude jiný, tak příčku na OSB a pak lina.
(celý původní podsyp odstraňovat nechci).
to je na Vás, odstraňte co chcete a pak dejte kročejovku atd...
Když chcete dělat takovéto věci, nejprve musíte znát statiku stropu, jestli už nebyl vyroben tak, že je na hraně s únosností. Pak jakékoli přitěžování má za následek nadlimitní průhyb a možné problémy s např. vrzáním podlahy. K tomu se pak musí přizpůsobit nášlaponá vrstva. Na to je pak dobrý vinyl v šablonách na pero a drážku.
Co se týče postupu, tak nejprve příčky a pak podlahy. Asi si nechcete dávat příčku na podlahovinu a pak např. při nějaké havárii rozebírat podlahovinu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.