Nejste přihlášen/a.
Mám problém s dávkovačem vody pro automatické zalévání ve skleníku. Přívod k dávkovači je proveden poměrně dlouhým přívodem z průsvitné PVC 1/2 " hadice, v níž se postupně vytváří řasy a takový "šlem". Ty se po určité době dostávají do malého vstupního sítka dávkovače, toto ucpávají a pokud je ucpáním sítka průtok částečně eliminován, dávkovač se neuzavírá a voda teče stále. Toto sítko je velmi malé a poměrně špatně přístupné (nutno odšroubovat přívod na dávkovači). Chtel bych toto vyšřešit tím, že bych před dávkovač osadil předřazený filtr s větším sítkem, který by tyto řasy a šlem zachytil. Potřebuji aby byl snadno rozebíratelný a bylo jej možné častěji a preventivně čistit. Přívod i vývod aby byl, pokud možno na aqua rychlospojky 1/2 " (ale možno třeba s úpravou). A musí být na stálý tlak vody cca do 3 atm. Zatím jsem nikde na nic takového nenarazil a vyrábět se mi to zatím nechce. Nevíte někdo o něčem takovém? Za reakce dík.
S úspechom používam vodný filter inline pre kvapokvé závlahy - šikmý valec so šróbovacím víčkom. Výhodou je, že sa dá rozobrať bez pohnutia potrubia ako domáce filtre na rozvod (pitnej) vody. Je v ňom obdobné nerezové sitko, ale narozdiel od domových je vyrobený z nepriehľadného plastu. Pokiaľ je to PVC hadica, možno by stačila aj (lacnejšia) verzia, ktorá má valec s filtrom v ose pripojenia potrubia. Tá už nie je vhodná pre inštaláciu napr. k PE potrubiu.
Voľte veľkosť pripojenia DN 20 alebo 25 (3/4" - 1"). Pasujú naň priamo plastové šróbenia pre záhradné rýchlospojky. A kovové hadičníky na 1/2" záhradnú hadicu majú závit prevlečnej matice väčšinou DN 20 (3/4").
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.