Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klimatizace bez venkovní jednotky

Od: delina® odpovědí: 26 změna:

Má někdo zkušenost s klimatizací bez venkovní jednotky? /dva otvory zkrz zeď - nasávání a panel na vnitřní zeď. /

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

4x

zkušenost nemám, ale oproti klasicky dělené musí být logicky hlučnější a míň výkonná.

Do ničeho jiného než do dělené bych nešel.

Zkus zvážit stropní ventilátor.

Takový lehký vánek taky hezky ochladí a člověk nemusí dýchat suchý vzduch a tolik platit.

smode*
hodnocení

4x

Hezký den. Přímou zkušenost nemám, nicméně jedná se o střed mezi klimatizací split (vnitřní+venkovní jednotka) a mezi klimatizací mobilní. Oproti mobilní má klimatizace bez venkovní jednotky výhodu v nasávání vzduchu zvenku a nikoliv zevnitř (=vyšší účinnost). Oproti splitu má však stále kompresor uvnitř (je tedy mírně hlučnější). I když dnes se dají koupit i klimatizace bez vnitřní jednotky tišší (např. 27 dB) - za "zcela tichou" se obecně považuje jakákoliv klimatizace či vzduchotechnika splňující úroveň max. 19dB.

hodnocení

Nemyslím klimatizaci mobilní, tu už mám a žádný zázrak. Myslím klimatizaci instalovanou v místnosti na zeď a vzduch si bere přes 2 otvory zvenku a nemusí mít žádnou venkovní jednotku. V druhém bytě mám klasickou split, jednotka je na balkoně. Znám klady a zápory.Ale v tomto bytě to nejde, není kam venku upevnit a na fasádu to nedovolí. Mobilní mám a je to jen z nouze ctnost. Tak jsem to chtěla řešit touto.www.unico-klima.cz.

hodnocení

3x

Máme doma obě a jen samá pozitiva ve vedrech v nezatepleném baráku, který se přes den vypeče a přes noc ani, jak tu padlo, lehký vánek místnost neochladí (naopak je vypeklá za celý den jak cihly v akumulačních kamnech).

Stejně tak by mohli vyprávět kdysi naši příbuzní v paneláku.

Mám mobilní a druhou instalovanou ve spodním bytě RD. Ta instalovaná je úžasná. Krásně tichá (je slyšet jen luft větráku a studený vzduch). Krásně se u ní spí a člověk se ve vedrech opravdu vyspí a odpočine. Není druhý den vyčerpán a nevstává do pece.

Mobilní je bohužel díky konstrukci všeho v jednom hlučná. Jak je malá, tak větrák hlučí, protože procirkulovává vzduch přes filtry a malou plochu výdechu a dotoho ještě zapne kompresor a to je supr kravál. Takže jí místnost vychladíme a pak spíme. Spát se s ní nedá. Mnohdy ani u ní sledovat pohodlně filmy nejde. jen se sluchátky.

I tak jsme za obě rádi a výhledově vyměníme mobilní za integrovanou do baráku i pro 1NP.

Bez klimy už to dnes nejde. Vedra jsou stále větší.

...

Ta integrovaná dokáže přes jednu místnost vychladit i ostatní místnosti (celý dolní byt). Ta mobilní sotva jednu místnost a ne do opravdového chladu, ale jen do komfortu.

jirib
Vedra jsou stále větší...?Na tom jste byl kde?
Letos jsme se tedy moc neohřáli...jdu sekat další dřevo.

Jdi si sekat. Já už si zatopil plynem v kotli :-D.

Pokud žiješ na horách, tak ti závidím. Tam opravdu vedra nejsou ani v létě.

jurajjuraj*
hodnocení

1x

klimatizace bez venkovni jednotky je mobilni, ta je pro decka, dospeli si koupi splitku

mam zkusenosti s obema

hodnocení

Ta co myslím, není mobilní.

jurajjuraj*

o jinem typu nevim, neznam a nemam zkusenosti

smode*

Jedná se například o tento model: vzdusin.cz/... docela dobře vysvětleno..

jenda22
hodnocení

0x
A ta spotreba elektriny... Katastrofa. Mobilni doma ne.
hodnocení

Zas tolik nebere, nejhorší je vývod přes okno.

jenda22

V práci ji mají v jedné kanceláří a za hodinu 2 kWh. Vypouštěním horkého vzduchu se nasává teplý a klima jede pořád. Ta spotřeba je tedy docela dost.

hodnocení

0x

Je vtipné, kolik lidí tady plácá o mobilní klimatizaci. Přitom tahle s ní má společného akorát hlučnost. Kdysi jsem o ni také uvažoval, ale nakonec jsem to vyřešil složitější instalací splitu. Problém je v tom, že u nás to skoro nikdo neinstaluje a nepoužívá. Přitom v určitých případech je to lepší řešení než mobilní s jednou hadicí, která odsává vzduch z místnosti pryč a energeticky to o moc horší než split nebude.

hodnocení

Lidi zjevně nemají povědomí rozdíl mezi mobilní a bez venkovní jednotky, která není zřejmě moc obvyklá. Nabízejí jí ke koupi a proto se na ní ptám. Také nevím, zda nemusí být na zhotovení 2 v průměru 16cm otvorů zkrz fasádu stavební povolení?

kami123

On ten tvůj dotaz není moc konkrétní, tak si tam lidé domyslí, to co je bližší jejim zkušenostem.

A někteří dokonce předpokládají, že to takto musí chápat každý. Pokud dáš obecný dotaz, tak musíš prostě takové odpovědi v duchu filtrovat nebo dotaz upřesnit.

Pokud je důvodem , že není povoleno dát jednotku na fasádu, není lepší řešení zapracovat na tom povolení?

hodnocení

jednotku na fasádu nechce společenství vlastníků, jinak já nevidím problém, ale dům je zateplený. A tak hledám to nejsnažší na řešení a to je prorazit 2 otvory /navrtají a vytáhnou válec zdiva za půl hodinky a zakončí venku větrací mrížkou, uvnitř přijde klima na zeď./ cena 28000 + 7000 instalace. Jen nevím, jestli když jdu skrz stěnu, nemusí být to povolení

kami123

Není to společenství důchodců?

A nemáš poblíž balkón?

hodnocení

Důchodci nedůchodci, situaci to nezmění. Balkon není.

Máš napsat správně monobloková klimatizace. Psal jsi mobilní a ta je hlučná.

hodnocení

,, Má někdo zkušenost s klimatizací bez venkovní jednotky? /dva otvory zkrz zeď - nasávání a panel na vnitřní zeď." Ta k zněla otázka
Nepsala jsem nic o mobilní klimatizaci!

I mobilní klimatizaci můžeš udělat dva otvory skrz zeď. Taky má vývod horkého vzduchu a nasávat může jak z místnosti, tak klidně druhou dírou. ;)Akorát je to skrz vzduchovodové choboty.

koukej:

google.cz/...

Takže piš monobloková

kami123

Má někdo zkušenost s klimatizací bez venkovní jednotky? /dva otvory zkrz zeď - nasávání a panel na vnitřní zeď. /

- Zcela jasný popis mobilní klimatizace.

Až budu příště kupovat klimatizační jednotku, tak řeknu, že chci panel a díry ve zdi :-D.

A díry taky do panelu v paneláku *haha*

jenda22

Nasávání z místnosti toho moc neřeší. Jednak bude nasávat už ochlazený, který vypouší ven a pak dovnitř musí stejné množství vyfoukaného vzduchu. Není to vývěva.

kami123

Teď jde o to jestli nasávání z venku nebo zevnitř. :)

.

gumidek

tak ono je samozřejmě vždycky lepší, když si zakladatel před dotazem nastuduje problematiku v daném oboru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]