Nejste přihlášen/a.
Má někdo zkušenost s klimatizací bez venkovní jednotky? /dva otvory zkrz zeď - nasávání a panel na vnitřní zeď. /
Hezký den. Přímou zkušenost nemám, nicméně jedná se o střed mezi klimatizací split (vnitřní+venkovní jednotka) a mezi klimatizací mobilní. Oproti mobilní má klimatizace bez venkovní jednotky výhodu v nasávání vzduchu zvenku a nikoliv zevnitř (=vyšší účinnost). Oproti splitu má však stále kompresor uvnitř (je tedy mírně hlučnější). I když dnes se dají koupit i klimatizace bez vnitřní jednotky tišší (např. 27 dB) - za "zcela tichou" se obecně považuje jakákoliv klimatizace či vzduchotechnika splňující úroveň max. 19dB.
Nemyslím klimatizaci mobilní, tu už mám a žádný zázrak. Myslím klimatizaci instalovanou v místnosti na zeď a vzduch si bere přes 2 otvory zvenku a nemusí mít žádnou venkovní jednotku. V druhém bytě mám klasickou split, jednotka je na balkoně. Znám klady a zápory.Ale v tomto bytě to nejde, není kam venku upevnit a na fasádu to nedovolí. Mobilní mám a je to jen z nouze ctnost. Tak jsem to chtěla řešit touto.www.unico-klima.cz.
Máme doma obě a jen samá pozitiva ve vedrech v nezatepleném baráku, který se přes den vypeče a přes noc ani, jak tu padlo, lehký vánek místnost neochladí (naopak je vypeklá za celý den jak cihly v akumulačních kamnech).
Stejně tak by mohli vyprávět kdysi naši příbuzní v paneláku.
Mám mobilní a druhou instalovanou ve spodním bytě RD. Ta instalovaná je úžasná. Krásně tichá (je slyšet jen luft větráku a studený vzduch). Krásně se u ní spí a člověk se ve vedrech opravdu vyspí a odpočine. Není druhý den vyčerpán a nevstává do pece.
Mobilní je bohužel díky konstrukci všeho v jednom hlučná. Jak je malá, tak větrák hlučí, protože procirkulovává vzduch přes filtry a malou plochu výdechu a dotoho ještě zapne kompresor a to je supr kravál. Takže jí místnost vychladíme a pak spíme. Spát se s ní nedá. Mnohdy ani u ní sledovat pohodlně filmy nejde. jen se sluchátky.
I tak jsme za obě rádi a výhledově vyměníme mobilní za integrovanou do baráku i pro 1NP.
Bez klimy už to dnes nejde. Vedra jsou stále větší.
...
Ta integrovaná dokáže přes jednu místnost vychladit i ostatní místnosti (celý dolní byt). Ta mobilní sotva jednu místnost a ne do opravdového chladu, ale jen do komfortu.
Je vtipné, kolik lidí tady plácá o mobilní klimatizaci. Přitom tahle s ní má společného akorát hlučnost. Kdysi jsem o ni také uvažoval, ale nakonec jsem to vyřešil složitější instalací splitu. Problém je v tom, že u nás to skoro nikdo neinstaluje a nepoužívá. Přitom v určitých případech je to lepší řešení než mobilní s jednou hadicí, která odsává vzduch z místnosti pryč a energeticky to o moc horší než split nebude.
Lidi zjevně nemají povědomí rozdíl mezi mobilní a bez venkovní jednotky, která není zřejmě moc obvyklá. Nabízejí jí ke koupi a proto se na ní ptám. Také nevím, zda nemusí být na zhotovení 2 v průměru 16cm otvorů zkrz fasádu stavební povolení?
On ten tvůj dotaz není moc konkrétní, tak si tam lidé domyslí, to co je bližší jejim zkušenostem.
A někteří dokonce předpokládají, že to takto musí chápat každý. Pokud dáš obecný dotaz, tak musíš prostě takové odpovědi v duchu filtrovat nebo dotaz upřesnit.
Pokud je důvodem , že není povoleno dát jednotku na fasádu, není lepší řešení zapracovat na tom povolení?
jednotku na fasádu nechce společenství vlastníků, jinak já nevidím problém, ale dům je zateplený. A tak hledám to nejsnažší na řešení a to je prorazit 2 otvory /navrtají a vytáhnou válec zdiva za půl hodinky a zakončí venku větrací mrížkou, uvnitř přijde klima na zeď./ cena 28000 + 7000 instalace. Jen nevím, jestli když jdu skrz stěnu, nemusí být to povolení
,, Má někdo zkušenost s klimatizací bez venkovní jednotky? /dva otvory zkrz zeď - nasávání a panel na vnitřní zeď." Ta k zněla otázka
Nepsala jsem nic o mobilní klimatizaci!
I mobilní klimatizaci můžeš udělat dva otvory skrz zeď. Taky má vývod horkého vzduchu a nasávat může jak z místnosti, tak klidně druhou dírou. Akorát je to skrz vzduchovodové choboty.
koukej:
Takže piš monobloková
Má někdo zkušenost s klimatizací bez venkovní jednotky? /dva otvory zkrz zeď - nasávání a panel na vnitřní zeď. /
- Zcela jasný popis mobilní klimatizace.
Až budu příště kupovat klimatizační jednotku, tak řeknu, že chci panel a díry ve zdi .
A díry taky do panelu v paneláku
Nasávání z místnosti toho moc neřeší. Jednak bude nasávat už ochlazený, který vypouší ven a pak dovnitř musí stejné množství vyfoukaného vzduchu. Není to vývěva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.