Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatékání do střechy

Od: koss101® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

do střechy mi zatéká kolem půdního okna a komína. Obvolával jsem několik tesařů a hodně z nich po telefonu bez toho aniž by to viděli by chtěli střechu měnit, chápu je to pro ně kšeft.

Střecha je to Alufix (hliník) falcová ze sedmdesátých let, co jsem se tak na internetu dočítal, tak ten hliník má životnost přes 100 let, nyní je to tedy 50 let a ještě dalších 50 let by to mělo sloužit.

Je to od těch tesařů jenom vychcákonvství, nebo mají v něčem recht? Já bych ten hliník asi radši opravil, chápu že to není takový kšeft, ale trošku jsem podezíravý, když mi tesař hned po telefonu bez toho aniž by to viděl řekne vyměnit.

Vaše zkušenosti?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

4x
ja si koupil bitumen, poresil hodinovyho manzela z netu, co tam mel fotku pri oprave strechy, pac si s vyskama netykam... a uz nic netece... chtel jen 350

hodnocení

2x

Zkušenost s řemeslníky, nebo s opravou střechy?

Nějak mi je divné, že to nevidí a hned chce měnit kratinu. Co jste mu sdělil za problém?

Pozvěte klempíře, nebo nějakého šikulu, který to opraví.

Tak, mě je divný, že krytinu chce měnit tesař.

Denně se setkávám se zákazníky, kteří něco potřebují. Dost často jim trvá, nežli vysvětlí, co vůbec potřebuje.

hodnocení

1x

To je jen takové mudrlanství. Správný postup je přijet na místo,zjistit závadu, stanovit postup opravy , případně udělat odhad ceny, opravit a vystavit doklad

... ono jde spíš o to, když se něco 50 let starého rozebere, tak se to bez následků dává těžko nazpět*smich*

Tak ono třeba nebude se muset nic rozebírat, ale to chce nejdříve, aby se na to někdo osobně podíval. Na dálku to zde nikdo nevyřeší.

krtek6
hodnocení

1x

no ono by to asi chtělo spíš izolatéra nebo klempíře...než tesaře...

hodnocení

1x

Za prvé to chce pokrývače, nebo klempíře a ne tesaře! A pokud chcete poradit zde, bylo by vhodné přesněji specifikovat, nebo lépe doplnit fotkou, kde a jak zatéká. Jinak pochopitelně nejlepší prohlídka pokrývačem, nebo někým "kdo se vyzná", na místě. Nemusí to být poškozená krytina, spíše se někde něco "hnulo", nebo bylo zatěsněno něčím, co po letech zteřelo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]