Dobrý den , přivrtal jsem ke zdi skříň , dole u zdi je samozřejmě lišta. Chci se zeptat jestli mám šrouby nahoře utáhnout úplně čímž bude skříň nahoře nakloněna ke zdi a dole jí mám vypodložit nebo mám mít šrouby trochu povolené aby se tam vytvořila aspoň nějaká mezera od zdi jako ve spodní části. Děkuji za odpověď.
Já ty šrouby ani nevypodkládám. Protože kolikrát je za skříní mezera i 2 cm. Prostě utáhnu jen tak, aby byla skříň rovně. Samozřejmě kupuju dost dlouhé šrouby, aby vyplnily hmoždinku až na doraz. Stejně ta skříň, když je plná věcí, stojí sama o sobě, šrouby tam jsou jen pro jistotu, kdyby se třeba nějaké dítě pověsilo za dveře apod.
Tak, aby byla skříň rovně. Pokud máte dole lištu a mezeru od zdi, tak samozřejmě zachovat stejnou mezeru i nahoře (tedy pokud je zeď rovná). Kotvení slouží kvůli bezpečnosti, aby skříň nemohla na někoho spadnout.
To jsi to přišrouboval za sololitový záda? Ale ať to máš přišroubovaný za cokoliv, musí to být ve váze. Jinak nebudou sedět dveře, vrglat se police a jiný radosti.
Ani tak,ani tak. Pokud svislému přišroubování brání např. soklová lišta, musíte nejlépe vypodložit ten šroub nějakým distančním slouupkem a pevně přitáhnout. Skříň by měla být nasvislo
V jednom japonským filmu jsem viděl jak vysoké skříně zajištovali vzpěrami, co se opřely o strop. Pokud máte děti, tak je lepší, pokud koupíte prádelník se zásuvkami, koupit ten se zámkem proti otevření všech zásuvek najednou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.